Всички инфраструктурни обекти, които се строят в Смолянска област, са

...
Всички инфраструктурни обекти, които се строят в Смолянска област, са
Коментари Харесай

Красимир Събев: Всичко, което се строи в Смолянско, е подсигурено от ГЕРБ, нищо ново няма

Всички инфраструктурни обекти, които се строят в Смолянска област, са подсигурени финансово от ГЕРБ.

Нищо ново не се прави. От две години насам няма нов план, който да е осъществен с помощта на „ Продължаваме промяната “ или което и да е служебно държавно управление, съобщи доктор Красимир Събев – депутат от ГЕРБ-СДС.
За образец той даде огромния втори воден план в Смолян, 41-километровата права сред Соколовци и Баните, пътят Рудозем-Елховец-Пловдивци, реализиращи се сега. А също и изпълнените наскоро обекти – основната улица на Рудозем, входната артерия на Девин, пътят Доспат-Гоце Делчев (до границата със Смолянска област). Д-р Събев добави, че от държавното управление ГЕРБ са обезпечени и правите Оряховец – Давидково, Черна – Ляска – Вехтино, Неделино – Златоград, проектирането на секторите Смолян – Горна Арда, Девин – Доспат, Рудозем – Пловдивци – Средногорци – Мадан – Златоград, пътят към Националната астрономическа обсерватория – Рожен.
Депутатът напомни, че при ръководството на ГЕРБ цената на петрола бе 78 $ за барел, само че след появяването на „ Промяната “ с техните спътници и четворната коалиция цените потеглиха неудържимо нагоре, без смяна в цената на суровината, с която работят петролните компании.
„ Промяната се състои в това, че по веригата „ експорт – импорт “ се подредиха посреднически компании, които оскъпиха горивото и това е персонална полза за избрани посреднически компании. Напълниха „ Чирен “ с най-скъпия вероятен газ и това няма по какъв начин да не се отрази на цената на живота. Виждаме, че инфлацията е над 50% точно поради високите цени на горивата “, уточни още доктор Събев.
Той се спря в резюме и на неразрешения към момента проблем „ Джемкорп “. По думите му това е меморандум сякаш за партньорство в енергетиката на стойност 1 милиарда $, прикрит от обществото, само че на процедура се дава цялата ни енергетика на съветски олигарси.
„ Бил е засекретен и към този момент е ясно на огромна част от обществото за какво. Защото са погазени Конституцията и голям брой интернационалните правни правила. Не е бил координиран с нито едно министерство, с изключение на със самите министри на енергетиката и на финансите, само че правните им отдели не знаят нищо. Документът дори не е бил заведен в Министерството на енергетиката, подписът на чийто министър стои под него. Ако не бяхме си отворили очите, „ Промяната “ е щяла да даде енергетика ни като цяло на съветски олигарси посредством техни офшорки “, уточни доктор Събев.
По думите му той е станал обществен едвам когато е образувана краткотрайна комисия, управлявана от Десислава Трифонова – депутат от ГЕРБ-СДС. „ Тя направи всички вероятни разкрития, с цел да стане ясно на обществото, че това не е в полза на страната. Целият отчет, който в Народното събрание приехме с голямо болшинство – ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Възраждане и Български напредък, е предаден на ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Очакваме от институциите да създадат следствие, тъй като изводите, до които стигна Народното събрание, са задоволително показателни, има съответни данни каква е персоналната полза на хората, които са го подписали. От отчета е видно, че има тежки злоупотреби, само че към този момент способените органи ще кажат своята тежка дума “, сподели доктор Събев.
Народният представител съобщи още, че обединението ГЕРБ-СДС прави всичко да се употребява и последният късмет за сформиране на държавно управление.
„ Президентът даде мандат на Българска социалистическа партия, само че и те надали ще съумеят. За страдание виждаме разграничителните линии, начертани от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Те са се вторачили в своите си персонални проблеми, които сътвориха за рекордно къс интервал във властта. В наше лице имаше предпочитание за устойчиво държавно управление с министър-председател проф. Габровски, с цел да се спре тази галопираща инфлация и хората да заживеят в по-голяма сигурност и успокоение, не да обедняват от ден на ден и повече “, заключи доктор Събев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР