Всички индикации показват, че HarmonyOS на Huawei постепенно постига напредък.

...
Всички индикации показват, че HarmonyOS на Huawei постепенно постига напредък.
Коментари Харесай

HarmonyOS на Huawei продължава да завзема пазарен дял от Android и iOS

Всички индикации демонстрират, че HarmonyOS на Huawei последователно реализира прогрес. След глобите, наложени на компанията от американското държавно управление, компанията пренасочи вниманието си от платформата Android към личната операционна система HarmonyOS, основана от Huawei от нулата. Въпреки че мнозина се съмняваха в триумфа на операционната система, Huawei продължи да упорства и да работи интензивно и в този момент наподобява, че упоритата работа на компанията стартира да се отплаща.

HarmonyOS заема третото място

Преди стартирането на HarmonyOS през 2021 година, главните преобладаващи сили в региона на мобилните операционни системи бяха Android и iOS. Е, това не значи, че те към този момент не преобладават. Тези две операционни системи към момента значително преобладават на пазара, само че в този момент можем решително да кажем, че има трета мощ в категорията на мобилните операционни системи.

Според изказване на прочут откривател, HarmonyOS на Huawei продължава да набира известност в целия свят, като по този метод тя печели част от пазарния дял на Android и iOS.

Counterpoint е откривателят, който излезе с това изказване. В него се споделя, че HarmonyOS на Huawei продължава да пораства както в Китай, по този начин и на международния пазар. Въпреки че операционната система е съумяла да реализира към 100 млн. съоръжения през първата си година, като това към момента бяха 0% пазарен дял. През идната година HarmonyOS съумя да реализира 1% пазарен дял в световното пространство на мобилните операционни системи. По отношение на броя на инсталациите, операционната система има 320 милиона съоръжения.

HarmonyOS държи 8% пазарен дял в Китай

От последното тримесечие на 2022 година до първото тримесечие на тази година HarmonyOS е спечелила още един процентен пункт. В Китай мобилната операционна система на Huawei управлява 8% от пазара. В момента компанията ръководи няколко категории, като да вземем за пример платформи за IoT, образован дом, индустриални и потребителски платформи.

„ HarmonyOS на Huawei има 2% дял от международния пазар на операционни системи за смарт телефони и 8% дял в Китай през четвъртото тримесечие на 2022 година, само че тя надалеч не се приближава до ситуацията в което беше преди глобите. “

пише Counterpoint Research

Понастоящем Android владее 76% от пазара, а iOS е на второ място с 22%. Тези числа несъмнено са надалеч от 2-та % дял на HarmonyOS. На Huawei обаче бяха нужни единствено две години, с цел да реализира тези 2%. Това е невъобразимо достижение, изключително като се има поради обстановката, в която се намира компанията.

Дори и без каквато и да е възбрана, това е доста мъчно постижимо за всяка компания. Това е по този начин, тъй като светът е привикнал с Android и iOS.

При неналичието на услуги на Гугъл ще бъде много мъчно за HarmonyOS да господства в международен мащаб. От друга страна, пазарният дял на HarmonyOS към момента има всичко належащо, с цел да си завоюва още проценти. След 5 години тя сигурно ще управлява от 5 до 8 % от международния пазар на мобилни операционни системи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР