Всички имаме тенджери и тигани с остатъци от мазнини, твърде

...
Всички имаме тенджери и тигани с остатъци от мазнини, твърде
Коментари Харесай

Как да почистим кухнята си само със сол

Всички имаме тенджери и тигани с останки от мазнини, прекомерно упорити, с цел да излязат. Обикновено шкафовете ни са цялостни с разнообразни типове съвременни почистващи препарати, които ни оказват помощ за сложни за премахване петна. Можем обаче да опитаме с нещо доста по-просто и надалеч не толкоз нездравословно, колкото препаратите. Това е солта. Всъщност солта едно от най-хубавите средства за естествено разчистване.
 Солта, деменцията и каква е връзката посред им
Връзката сред солта и деменцията

Неочаквани разкрития

Тя е гальовен абразив и има грапава текстура, което я прави отлична за изстъргване на петна, останки от храна и други упорити замърсявани върху тигани да вземем за пример. Освен това, солта е и абсорбиращо вещество. Подобно на содата за самун, солта всмуква мазнините. След като влезе в контакт с вода, тя се разтваря, създавайки физиологичен разтвор, който може да разгради петна на протеинова основа, пишат от The Active Times.

Солта е идеално средство за разчистване и на дъската ни за рязане. След обработката на месото, солта всмуква влагата от него и предотвратява бактериалното замърсяване на дъската. Следващият път, когато използваме дъска за рязане, до момента в който готвим пилешко, пуешко, пържола и други храни, можем да сложим единствено малко сол и лимон за разчистване на дъската, с което ще унищожим бактериите, живеещи сред пукнатините на дървото.
 Снимка 485199

За да поддържаме и почистваме дъската си за рязане, би трябвало да поръсим малко сол върху дъската, след което да нарежем един лимон на половина. Използваме месестата страна на лимона, с цел да търкаме солта от всяка страна на дъската за рязане. Накрая оставяме солта и лимоновия разтвор да постоят към пет минути, преди да почистим с гъба и изплакнем.

Ако имаме ръждясала кухненска посуда, солта може да поправи и това. За огромните тенджери би трябвало да използваме към четири литра бял дестилиран оцет и една чаша трапезна сол. Ако съдът ни е по-малък, към два литра оцет и половин чаша сол ще свършат работа. Оставяме тенджерите да се накисват в продължение на 12 часа или даже няколко дни, след което отстраняваме останалата наслойка благодарение на кухненска тел.
 Снимка 485198

Солта е това, което усилва потентността на киселината в оцета, с цел да помогне за премахването на ръждата, тъй че след процедурата с оцета и солта, хубаво е да накиснем съда си в към четири литра вода и една чаша сода за самун за 10 минути, с цел да обезвреждаме киселината.

При тигани и друга кухненска посуда с мазни петна по дъното, още веднъж солта е нашето избавление. Слагаме малко сол върху засегнатия сектор, разтъркваме с гъбата и изплакваме.

Ако пък мивката ни е запушена от хранителни боклуци, заседнали в сифона или канала, още веднъж солта е нашето избавление. За задачата смесваме една чаша сода за самун и половин чаша сол, по-късно изсипваме наличието и изчакваме най-малко два или три часа, преди да изплакнем с гореща вода.
 Снимка 485200

Ако използваме сол, не се постанова да се тормозим за нездравословните химически съставки, съдържащите се множеството артикули на пазара, изключително в тези за разчистване на фурна. Спокойно можем да използваме единствено сол, когато мием съдовете си на ръка да вземем за пример. Ще се изненадаме какъв необикновен резултат има един толкоз публикуван и на ниска цена артикул.
 Хъркането, солта и каква е връзката посред им
Ще хъркаме ли по малко, в случай че понижим солта

И за какво е целесъобразно да ограничим потреблението ѝ
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР