Всички икономически теории са грешни, но някои са полезни. Това

...
Всички икономически теории са грешни, но някои са полезни. Това
Коментари Харесай

Пеканов: Със Съвета за икономически анализи се доближаваме до световно ниво в управлението

Всички стопански теории са неверни, само че някои са потребни. Това сподели вицепремиерът Атанас Пеканов по време на представянето на Съвета за стопански разбори към Министерски съвет.

В множеството европейски страни има такива препоръки и той е в доста положителни контакти с този към френския президент Макрон. Ще държи доста на академичната самостоятелност на Съвета и на участниците в него. На първо място Съветът би трябвало да събере обстоятелствата за българската стопанска система, на второ - да употребява другите стопански теории, с цел да изясни. Едва тогава Съветът може да образува оферти за икономическата политика, изясни Пеканов.

Вицепремиерът даде обещание, че Съветът няма да употребява всяко решение, забелязано от чужбина, в помощ на нашата стопанска система, тъй като доста от решенията са неприложими. Той сподели също, че с този Съвет страната се приближава до международното равнище в ръководството.

Една от отправните точки е обвързвана с районното разпределиние на еврофондовете и фискална политика посредством държавния бюджет. Също по този начин цели да сътвори аргументация от потребността от районна политика. Това разяснява Пламен Ненов, професор по макроикономика, Norwegian Business School.

Към края на 2019 година заплащането в София е два пъти по-голямо от останалите области в страната. По отношение на икономическата интензивност региона, която настига София е област Габрово. Като съпоставим областите отвън София тези с трайна безработица има трайно подтисната стопанска система. След рецесията от 2009г. възобновяване може да е породило нарастване в заетостта или понижение в популацията на трудоспособна възраст. Увеличаващата се икономическа интензивност през 21 век се дължи на заетостта, добави той.

По думите му се следи трагично разделичаване на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. " От 2000 до 2019 София пораства с 6%, останалата част на страната с 3% на година. Това е доста добър напредък от страна на София и покрайнината ", добави Пламен Ненов.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР