Всички икономически теории са грешни, но някои са полезни, това

...
Всички икономически теории са грешни, но някои са полезни, това
Коментари Харесай

Пеканов: Всички икономически теории са грешни, но някои са полезни

Всички стопански теории са неверни, само че някои са потребни, това сподели вицепремиерът Атанас Пеканов по време на представянето на Съвета за стопански разбори към Министерски съвет. Днес беше първото обществено събитие на новия държавен орган, който има задачата да дава препоръки за икономическата политика на институциите. Пеканов е ръководител на съвата, въпреки че самият той разяснява, че това е по-скоро алегорично.

Вицепремиерът сподели също, че в множеството европейски страни има такива препоръки и той е в доста положителни контакти с този към френския президент Макрон. Пеканов добави, че ще държи доста на академичната самостоятелност на съвета и на участниците в него.

На първо място съветът би трябвало да събере обстоятелствата за българската стопанска система, на второ - да употребява другите стопански теории, с цел да изясни. Едва тогава съветът може да образува оферти за икономическата политика, изясни Пеканов.

Вицепремиерът даде обещание, че съветът няма да употребява всяко решение, забелязано от чужбина, в помощ на нашата стопанска система, тъй като доста от решенията са неприложими. Той сподели също, че с този съвет страната се приближава до международното равнище в ръководството.

Новият съвет за стопански разбори има уебсайт, където е оповестен и първия отчет на съвета. Неговата тематика е районното развиване и разликата в другите райони в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР