Всички храни и продукти, при които са установени несъответствия от

...
Всички храни и продукти, при които са установени несъответствия от
Коментари Харесай

Пак най-много мандарини и пипер спрян внос на границата

Всички храни и артикули, при които са открити несъответствия от инспекторите на Дирекция " Граничен надзор ", не са позволени на територията на страната и Европейски Съюз, оповестяват от Българската организация по сигурност на храните . Вчера от организацията се .

При контрола, осъществен върху вноса на храни от неживотински генезис, водещи места заемат мандарините, пипера, лимоните, лешниците и фъстъците . Причините за това са съществуването на остатъчни субстанции от пестицидите и наличието на микротоксини в продуктите.

При ветеринарен надзор на границите на България са възбранени 55 тона " съставни артикули " (храни, предопределени за консумация от индивида, които съдържат артикули от скотски и артикули от растителен генезис, като преработката на първичния артикул е неразделна част от производството на крайния продукт; например инстантни супи). Не са позволени също 47 тона агнешки субпродукти, 36 тона замразена или охладена риба, 35 тона пчелен мед . Най-често аргументите за забрана на храни от скотски генезис са незадоволителната идентификация и/или документална инспекция.

Спазени са Регламентите на Европейски Съюз и българското законодателство, като продукцията е била върната в страната на генезис или избрана за заличаване.
 Спряха на границата 305 тона храни от трети страни през ноември
Спряха на границата 305 тона храни от трети страни през ноември

Най-много са мандарините
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР