Всички хотелиери получиха парите си. Няма забавяне. Работим по график.

...
Всички хотелиери получиха парите си. Няма забавяне. Работим по график.
Коментари Харесай

Лъже ли министърът на туризма Проданов, че всички хотелиери са получили парите си?

" Всички хотелиери получиха парите си. Няма закъснение. Работим по график. Системата не може да бъде излъгана. Превеждат се пари там, където хората са регистрирани. Проверява се дали индивидът е почнал работа, тъй като тогава минава на свободния пазар ", сподели министърът на туризма Христо Проданов за парите на хотелиерите, които настаняват бежанци от Украйна.

" Вчера до 18 ч. нямаше нищо по сметката ни. Никой от Златни пясъци и Албена не беше получил пари. С тази галопираща инфлация и нарастването на тока дотацията се стопи ", опонира му хотелиерът Филчо Ставрев. В хотела, който той ръководи са настанени 120 украинци, а издръжката им коства 45 хиляди лева до момента.

" Сложно е по какъв начин ще действаме след 31 май. Украинците не са доста съгласни да освободят стаите. Всяко пренасяне за тях е комплицирано ", сподели Ставрев.

Той попита министъра за регистъра за места за заслон, с който хотелите се освобождават от курортна такса.

" Курортната такса е локален налог. Във Варна може да решат едно, в Бургас друго. Регистърът е специфичен, тъй като има обекти, които не са в системата С 30. Там са задължени да подават данни. Регистърът е основан за ведомствените бази ", отговори Христо Проданов в утринния блок на Българска национална телевизия.

Той напомни, че програмата за настаняване на украинци завършва на 31 май.

" Проявихме човечност, 3 месеца се грижим за тях, би трябвало да стартират работа и да излязат на свободен наем ", сподели Проданов. Посочи, че страната се грижи за 25 хиляди бежанци, а други 60 хиляди заплащат наем, имат скъпи коли, купуват парцели и по този начин се основава неверна визия за 25-те хиляди, които в действителност имат потребност от помощ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР