Всички хора, които са ваксинирани срещу коронавируса с две дози

...
Всички хора, които са ваксинирани срещу коронавируса с две дози
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Всички, които са ваксинирани с АстраЗенека, трябва да си сложат трета доза от иРНК препарат

" Всички хора, които са имунизирани против ковид с две дози е добре да си сложат трета поради разновидността Омикрон, сподели проф. Тодор Кантарджиев при гостуването в bTV. 

 

По думите му това е изключително значимо за имунизираните с " АстраЗенека “ – те би трябвало да сложат трета доза от иРНК препарат.

" Защитата от разболяване с две дози е към 20% за всички типове ваксини. При слагане на трета доза, отбраната от разболяване скача до 75-80% “, сподели Кантарджиев.

" Омикрон се популяризира доста по-бързо. Давам образец – на 1 декември той се появи в Лондон. До 14 декември 80% от всички инфекции се дължат на него “, сподели още Кантарджиев.

Той посъветва хората да се възползват от имунизирането на деца, защото препаратите са сигурни и дават добър имунен отговор.

" Децата не боледуваха до момента в който не пристигна " Делта “ разновидността “, сподели Кантарджиев.

По думите му можем да отличим грип и ковид доста елементарно. При ковид развиването на заболяването е в няколко дни, до момента в който грипът ни поваля за към два часа.

Професор Кантарджиев разяснява и грипната вълна -  " Миналата година нямаше сезонен грип в Европа поради коронавирусните ограничения. Тази година, обаче, има. Хубавото е, че грипната вълна надали ще доста висока, тъй като към момента имаме противоепидемични ограничения “. 

Той посъветва всички над 65-годишна възраст да се имунизират против грип, в случай че към този момент не са.

Кантарджиев добави, че няма мотив за терзание от това, че коронавирусът и грипът ще се припокрият
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР