Всички хора, които са ваксинирани срещу коронавируса с две дози

...
Всички хора, които са ваксинирани срещу коронавируса с две дози
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев съветва ваксинираните с две дози да си сложат трета заради „Омикрон“

Всички хора, които са имунизирани против ковид с две дози е добре да си сложат трета поради разновидността „ Омикрон “. Това съобщи пред BTV проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му това е изключително значимо за имунизираните с AstraZeneca. „ В България това са над 300 хиляди души. С две ваксини AstraZeneca е хубаво да си сложат трета доза от иРНК ваксина “

Той изясни, че съгласно прочувания отбраната от разболяване без укрепване на имунитета с бустерна доза е към 20%

„ Вярно, ще го изкараш по-леко, само че е по-добре да си поставиш бустерна доза. За хората с две иРНК ваксини – тези на Pfizer и Moderna, бустерната доза подвига отбраната от заболяване до 75-80%, до момента в който тази да не влизаш в болница е още по-висока “, сподели Кантарджиев.

Той изясни, че към този момент се е потвърдило, че разновидността „ Омикрон “ се популяризира доста по-бързо.

„ Файненшъл таймс “ разгласява една публикация на 14 декември. На 1 декември „ Омикрон “ го е нямало в Холандия. На 14 декември 20% от всички циркулиращи вируси към този момент са „ Омикрон “. В английската столица Лондон „ Омикрон “ се появява от 1 декември и до 14 декември 80% от всички инфекции се дължат на него “, сподели още Кантарджиев

Той посъветва хората да се възползват от имунизирането на деца, защото препаратите са сигурни и дават добър имунен отговор.

„ Децата не боледуваха до момента в който не пристигна „ Делта “ разновидността “, сподели Кантарджиев.

По думите му можем да отличим грип и ковид доста елементарно. При ковид развиването на заболяването е в няколко дни, до момента в който грипът ни поваля за към два часа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР