Всички гръцки компании, внасящи руски газ, преминаха към нова процедура

...
Всички гръцки компании, внасящи руски газ, преминаха към нова процедура
Коментари Харесай

РИА НОВОСТИ: Гърция плаща руски газ в рубли

Всички гръцки компании, внасящи съветски газ, минаха към нова процедура за заплащане на Газпром, няма да има спиране на доставките, сподели източник от сектора пред РИА Новости.
„ Всички гръцки компании-купувачи минаха към заплащане в рубли “, сподели източникът.
Основните вносители в страната са трима - DEPA Commerce, Mytilineos, Prometheus Gas. Доставките от Русия съставляват 45% до 55% от вноса, според от сезона. Според специалисти през идващите години няма да е допустимо съветският газ да бъде сменен с други източници, написа Риа Новости.
„ Крайният период за заплащане за доставките на газ през април е 25 май. Следователно е належащо парите да бъдат кредитирани в специфична сметка на 23 май. Превръщането в рубли и прехвърлянето на пари от една сметка в друга лишава два дни. Затова заплащането в евро би трябвало да бъде получено на 23 май “, изясни източникът.
Ден преди този момент атинската осведомителна организация AMNA заяви, че DEPA се е уредила с Газпром за доставките през април в евро в сходство с инструкциите на Европейската комисия от 19 май.
Коментирайки изявленията на гръцката преса, че при положение на прекъсване на доставките на съветски газ гръцките управляващи ще бъдат принудени да спрат електричеството заради липса на потенциал, събеседникът на организацията сподели: „ Няма да има прекъсване на доставките, всичко е наред. "
На 23 март Владимир Путин разгласи прехвърлянето на заплащанията за доставките на газ за страните от Европейски Съюз и други страни, които вкараха ограничаващи ограничения против Русия, в рубли. Тогава той подписа подобаващ декрет и сподели, че в случай че " недружелюбните " страни не заплащат в рубли от 1 април, тогава Москва ще смята това за несъблюдение на договорите за газ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР