Всички говорят за новата ваксина. Оказа се, че доставките вече

...
Всички говорят за новата ваксина. Оказа се, че доставките вече
Коментари Харесай

Вчера със самолети доставиха новата ваксина срещу коронавируса в складове в Европа и САЩ

Всички приказват за новата ваксина. Оказа се, че доставките към този момент са почнали.

илюстрация Pixabay

Американската самолетна компания „ Юнайтид еърлайнс “ през вчерашния ден стартира да доставя ваксина против ковид, създадена от фармацевтичната компания „ Пфайзер “, до хранилища в Съединени американски щати и в Европа, заяви в. „ Уолстрийт джърнъл “.

По данни на вестника, „ Юнайтид еърлайнс “, в съдействие с „ Пфайзер “ е почнала доставките на имунизацията с товарни чартърни полети. В момента се зареждат хранилища в американския щат Мичиган и в Белгия, показва Българска телеграфна агенция.

По-късно са планувани доставки в щата Уисконсин и в Германия.

За осъществяване на доставките самолетната компания е поискала от федералното авиационно ръководство (ФАУ) на Съединени американски щати позволение за превоз на 6,8 тона изсъхнал лед, което е пет пъти повече от позволеното по закон.

Ледът е нужен за поддържане на ниска температура на борда, с цел да може имунизацията да се съхранява безвредно.

Миналата седмица немската фармацевтична компания БиоНТек и нейният американски сътрудник „ Пфайзер “ изпратиха до ръководството по хигиеничен контрол на качеството на питателните артикули и лекарства в Съединени американски щати искане за регистрация на имунизацията против ковид.

Специалисти от надзорния орган ще проучат настояването, а по-късно то ще бъде прегледано и от гилдия самостоятелни специалисти, които би трябвало да се съберат на 10 декември.

По този метод, потреблението на имунизацията в изключителни обстановки може да бъде утвърдено към средата на декември.

По-рано БиоНТек и „ Пфайзер “ споделиха, че са подготвени да стартират разпространяване на имунизацията до няколко часа след утвърждението ѝ и че успеваемостта ѝ е 95 %.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР