Всички физически лица, които подадат декларациите си с ПИК или

...
Всички физически лица, които подадат декларациите си с ПИК или
Коментари Харесай

Вижте какво печелите, ако подадете данъчната декларация до края на месеца


Всички физически лица, които подадат декларациите си с ПИК или с електронен автограф до 31 януари, ще имат право да се възползват от 5% отстъпка върху налога за довнасяне, само че не повече от 500 лв.. Допълнително изискване е и да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на налога за довнасяне в период до 31 януари 2018 година

От Търговско дружество на Национална агенция за приходите Пловдив припомнят, че годишните корпоративни заявления по член 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане /ЗКПО/, подавани от юридическите лица през 2018 година ще се одобряват единствено по електронен път. С това изменение отпада и опцията от прилагане на отстъпка. Срокът за подаването им остава без смяна 2 април /тъй като 31 март е събота/.

Справките декларациите по Закона за налога върху добавената стойност (ЗДДС), от януари 2018 година също се подават само по електронен път. Първият период за подаване на декларациите е 14 януари 2018 година

Считано от 01.01.2018 година, ГДД и годишен доклад за активността не подават данъчно задължените лица, които през за финансовата 2017 година не са осъществявали активност по смисъла на Закона за счетоводството.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог или на електронна поща [email protected].

В Търговско дружество на Национална агенция за приходите Пловдив първата декларация в данъчната акция за 2017 година е подадена сутринта на 1 януари по електронен път. Подадена е от физическо лице по член 50 от ЗДДФЛ, за обявление на доходи от получен наем. За първите три дни от стартирането на акцията по електронен път са подадени общо 35 годишни данъчни заявления /ГДД/.

Най-лесно и бързо формулярите на декларациите за облагане на приходите могат да се подадат по електронен път без електронен автограф. За задачата е нужен личен идентификационен код (ПИК), който се издава гратис в офисите на Национална агенция за приходите.

 

trafficnews.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР