Всички физически и юридически лица, които искат да монтират зарядни

...
Всички физически и юридически лица, които искат да монтират зарядни
Коментари Харесай

Освобождават от такса за три години монтирането на зарядни колонки за електрически автомобили

Всички физически и юридически лица, които желаят да инсталират зарядни колонки за електрически транспортни средства на територията на Община Русе, ще бъдат освободени от такса за идващите три години. Целта на облекчението е основаването на условия за разполагането на повече устройства за зареждане с оглед продължение на наклонността за увеличение на броя на електрическите транспортни средства, понижаване на нездравословните излъчвания и стимулиране на лицата, ползващи този тип превоз.

Освобождаването от такса за слагане на такива устройства за тригодишен интервал стана факт откакто Общинският съвет гласоподава направеното от локалната администрация предложение за допълнение към Наредба №16. С направените промени зарядните колонки за електрически транспортни средства се приравняват с преместваемите обекти, като за всички други от листата месечната такса за тяхното слагане е 32 лева за кв.м.

Промяната в наредбата влиза в действие три дни след публикуването й на уеб страницата на Общински съвет - Русе.

Припомняме, че за притежателите на електрически коли, регистрирани в Община Русе, е планувано да не заплащат такса за паркиране за стимулиране потреблението на транспортни средства, щадящи околната среда. Това право ще се удостоверява с пропуск, като гратис ще паркират и хората с увреждания, както и удостоените със звание „ Почетен жител на Русе “. Талонът за безплатното паркиране се издава от кмета на Община Русе или упълномощено от него лице след показване на молба в свободен текст от притежателя на транспортното средство, като се ползва копие на свидетелството за регистрация на МПС.

Предвид особеностите на русенския автопарк и обстоятелството, че хибридните коли и тези на метан и пропан-бутан също се отличават с по-нисък въглероден отпечатък и доста по-малки излъчвания на замърсители спрямо стандартните горива, те употребяват 15% понижение на таксата. Процент отстъпка има и при предплащане на длъжностен абонамент за 6 или 12 месеца от юридически лица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР