Всички фенове на бокса с нетърпение очакват битката на абсолютния

...
Всички фенове на бокса с нетърпение очакват битката на абсолютния
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Александър Усик - Тони Белю

Всички почитатели на бокса с неспокойствие чакат борбата на абсолютния и безспорен международен първенец в полутежка категория Александър Усик против една от английските звезди в дивизията Тони Белю. Двубоят на галавечерта в “Манчестър Арена” се чака към среднощ българско време (събота против неделя).

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!

ВИЖТЕ ПРЕВЮТО НА SPORTAL.BG ЗА ДВУБОЯ МЕЖДУ ВЕЧНИЯ ФАВОРИТ И ВЕЧНИЯ АУТСАЙДЕР

СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО ТУК ДРУГИТЕ БИТКИТЕ ОТ БОКСОВАТА ГАЛАВЕЧЕР В МАНЧЕСТЪР

#UsykBellew is here! Who are you pulling for tonight?

RT for @TonyBellew // ♥ for @Usykaa pic.twitter.com/s4h20yyf0d
— DAZN USA (@DAZN_USA) November 10, 2018
Усик е любимец освен на букмейкърите, а на множеството експерти, които не са тясно обвързани с Белю, като даже неговите почитатели са наясно с по-ниския му капацитет на боксьор в съпоставяне със страховитата украинска машина.

Това е първа отбрана на поясите на IBF, WBA, WBO и WBC за Усик, който ги завоюва, побеждавайки Мурат Гасиев на финала на Световните боксови суперсерии по-рано през годината. Белю закратко бе първенец на WBC, когато по незабравим метод победи Илунга Макабу на стадиона на обичания си Евертън “Гудисън Парк”, само че по този начин и не организира отбрана на пояса. Роденият в Ливърпул боксьор избра да оваканти и да се изкачи в тежка категория, с цел да направи две борби с Дейвид Хей, които завоюва и натрупа още повече популярност.

PREVIEW: Everything you need to know about Tony Bellew's challenge for Oleksandr Usyk's undisputed world cruiserweight titles https://t.co/aJsTaGxYi4 pic.twitter.com/m4OvFYXgeB
— Sky Sports Boxing (@SkySportsBoxing) November 10, 2018
Усик стигна до върха по праволинеен метод, побеждавайки поредно най-хубавите в дивизията. Едва в десетия си мач той сграбчи първия шампионски пояс на WBO с триумфа против Кжищоф Гловацки, а след това добави и този на WBC в полуфинала на Световните боксови суперсерии против Майрис Брийдис. Коланите на IBF и WBA отидха при него с безапелационната победа на финала на шампионата в Москва над Мурат Гасиев.

Визитката на Белю не е толкоз впечатляваща, защото в последните четири години е побеждавал Макабу, Ивица Бачурин, Дейвид Хей, Артурс Куликаускис, Валери Брудов, Нейтън Клевърли, Жулио Сезар дос Сантос и Матеуш Мастернак, като най-много не отбрани купата си на WBC.

Очаква се това да е бенефисът на Белю, само че е противоречиво дали той няма да възобнови интензивността си при опция за дуел със сериозен хонорар, а Усик би трябвало да оваканти купите си в полутежка категория, тъй като възнамерява да се изкачи в най-горната дивизия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР