Всички експерти са на мнение, че човек трябва да спи

...
Всички експерти са на мнение, че човек трябва да спи
Коментари Харесай

Как да се наспя?

Всички специалисти са на мнение, че човек би трябвало да спи към 7-8 часа в денонощието и ние нямаме никакво желание да спорим с тях. Когато човек постоянно не си доспива той губи тонус и сила. Това се отразява както на качеството му на живот, по този начин и на външния му тип. Сенките под очите му стават все по-видими, а желанието му за нормалните ментални и физически дневни действия спада до сериозно равнище.

Въпреки че ни е ясно какви може да са последствията от недоспиването, ние постоянно сме подложени точно на него. И то освен заради тежък работен график или купонясване измежду нощите. Понякога чисто и просто не можем дълго време да заспим или се будим постоянно през нощта. Събуждаме се по-изморени, в сравнение с преди да сме си легнали в леглото и това няма по какъв начин да не ни се отрази.

Ето за какво в следните редове ще се опитаме да ви помогнем посредством няколко съвета по какъв начин можете да се наспите, тъй че на сутринта още веднъж да се събуждате с усмивка на разположение и с готовност за интензивност.

Лягайте си едновременно

Сигурно сте чували, че човек има надъхан часовник в главата си. Може и да не вярвате, само че това значително си е чистата истина. Ако се научите да си лягате едновременно, организмът ви самичък ще стартира да се настройва като за сън. Гледайте и да не си лягате след 24 часа, тъй като след това колкото и време да спите, сънят ви няма да е пълностоен.

Следобедната сънливост е скъпа

Трудно бихте подремнали до момента в който сте на работното си място, само че през уикендите нищо не ви пречи да дремнете „ следобедно “. Понякога са задоволителни единствено 20-тина минути, с цел да се почувствате по-жизнени.

Внимавайте какво пиете преди сън

Никога не пийте кафе, кола или енергийни питиета преди сън. Също по този начин внимавайте и с алкохола. Една напитка би ви отпуснала, само че прекаляването с алкохол може да ви подейства и превъзбуждащо. Не в интимния смисъл.

Внимавайте с какво се храните преди сън

Най-добре е вечерята ви да е най-малко 2 часа преди лягане или в краен случай 1 час. Не консумирайте тежки храни и не преяждайте, тъй като по този начин организмът ви няма по какъв начин да се настрои за сън. Освен това ще надебелеете!

 йога за здрав сън

Тренировки или разходка на чист въздух

Вечерните тренировки или разходките на чист въздух са доста ефикасни в случай че страдате от бодърствуване. Не ги подценявайте!

Ароматерапия и масаж

И двете работят доста релаксиращо, стига да имате опция незабавно след тях да си легнете. Сънят незабавно ще ви споходи.

Никакви електронни устройства наоколо!

Никога не лягайте в леглото с телефон, преносим компютър или пък таблет! Доказано е, че всевъзможни електронни устройства пречат на качествения сън.

Успокояваща напитка преди сън

Изпийте чаша топло мляко или пък билков чай. Най-добре работят чайовете от жълт кантарион, маточина, лайка и пасифлора.

Без работни проблеми у дома!

Постарайте се в никакъв случай да не носите работа у дома, както и да загърбите всички работни проблеми. Дори освен работните. Стресът въздейства пагубно върху качеството на съня ви. Когато си лягате мислете само за приятни и положителни неща. Помечтайте за идната отмора или пък за идващото ви странствуване отвън дома или даже родината.

Вижте и:

- Трикове за битка с безсънието;

- Правила за първокласен сън.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР