Всички експерти очакват Карлос Алкарас и Яник Синер да се

...
Всички експерти очакват Карлос Алкарас и Яник Синер да се
Коментари Харесай

Съперничествата на 2022: Алкарас срещу Синер


Всички специалисти чакат Карлос Алкарас и Яник Синер да се съревновават за най-големите оценки в тениса през идващото десетилетие – 19-годишният испанец и 21-годишният италианец са двамата най-вълнуващи гении в Тура.

След като в края на 2021 бе обещано начало на съперничеството им със 7-6(1) 7-5 за Карлито на Мастърса в Париж, последваха три нови конфликт през 2021. Резултатът – състезание, в което двамата си извоюваха взаимно почитание, а почитателите към този момент чакат с неспокойствие да гледат още веднъж и още веднъж.

Световният №1 сложи Синер до себе си и Александър Зверев, давайки своята прогноза за нова „ Голяма тройка “, а Яник отговори на въпрос на „ Тенискафе “ по тематиката по време на Sofia Open:

„ С Карлос към този момент играхме няколко пъти – мачовете ни бяха от високо равнище. Със Саша не съм се срещал толкоз постоянно на корта. Винаги е прелестно да се изправям против тях. Не желая да приказвам за бъдеща Голяма тройка – не знаем кой ще бъде част от нея. Единственото, което можем да създадем е да следим какво ще се случи в бъдеще. “

„ Чувствам се фаворизиран, че Карлос ме включва в тази полемика. Добри другари сме, опитваме се да вършим най-хубавото както на корта, по този начин и отвън него. Той обаче е постигнал доста повече от мен, разяснява тематиката от друга позиция, “ уточни италианецът.

Нека си напомним и въпросните им три борби през 2022:

Уимбълдън, осминафинал
Синер – Алкарас 6-1 6-4 6-7(8) 6-3


Часове, откакто Уимбълдън отпразнува 100-годишнината на Централния корт, Синер и Алкарас демонстрираха, че освен предишното на именитото оборудване наподобява блестящо. Комбинираната им възраст оформи най-младия дуел в шампионата от 1985 година насам.

Това бе дебют на Централния корт и за двамата. Перфектното позициониране на ударите на Яник му донесе ранно преимущество, като го изведе до два мачбола за победа в поредни сетове. Алкарас обаче откри ритъма си в тайбрека на третия сет и даде шоу на публиката.

Битката ставаше все по-физическа. Синер съумя да покаже темперамент и избави две доста тежки подавания в четвъртата част, преди да запише решаващия пробив. След още три пропуснати мачбола, той най-сетне осъществя шестия с 35-ия си уинър за деня.

„ Карлос е доста тежък конкурент и доста прелестен човек, тъй че постоянно е голямо наслаждение да играя против него, “ сподели спечелилият на корта. Уважението сред двамата бе видно – в една от обстановките в срещата испанецът ревизира по какъв начин е противника му, когато Яник се строполи на земята, гонейки къса топка.

Умаг, край
Синер – Алкарас 6-7(5) 6-1 6-1


Синер сграбчи единствения си трофей за 2022 точно с победа против Алкарас в Хърватия. Италианецът не се разколеба след изгубения тайбрек в първата част и господства събитията в идващите две.

Въпреки резултата, триумфът не пристигна без старания. Яник избави всички девет брейкбола, пред които бе изправен по време на срещата. Шест от тях пристигнаха във втория гейм на втория сет, който можеше да затвърди самодейността в ръцете на съперника му.

„ Много съм благополучен. Имах тежка година до момента, няколко неприятни момента, само че работим по това да се представяме по-добре с всеки минал мач и ден – да ставам по-добър тенисист и по-добър човек. Доволен съм, че най-сетне подвигам трофей през този сезона, само че зная, че към момента има доста неща, които мога да подобря. “

US Open, четвъртфинал
Алкарас – Синер 6-3 6-7(7) 6-7(0) 7-5 6-3


Черешката на тортата. ATP дефинира този дуел за най-хубавия на шампионатите от Големия шлем за сезона. Двамата се впуснаха в състезание, което продължи до по-късен час в Ню Йорк в сравнение с което и да е било друго преди. Пет часа и 15 минути обрати – единствената константа бе превъзходния тенис и неспирната битка сред двамата.

Всичко бе налице – двамата демонстрираха изключителната си атлетичност и мощ, а сензационните разигравания се трансфораха в постоянно събитие. Мощни осъществявания от главната линия, минаващи удари, къси топки – публиката на „ Артър Аш “ се наслаждаваше на театър.

След като господства тайбрека на третия сет, с цел да поведе с 2-1 сета, Синер резервира инерцията и проби неотложно в четвъртия. Дори когато стигна до мачбол при 5-4 обаче съперникът му не бе споделил последната си дума. Четири следващи гейма пратиха мача в решителен пети сет.

Карлито трябваше да заличава пасив от брейк и в него, само че повтори серията от четири гейма, с цел да стигне до триумфа. Зрителите имаха привилегията да следят онлайн типичен мач, който ще остане в записките на шампионата.

„ Честно казано, към момента не знам по какъв начин завоювах, “ сподели испанецът след дуела. „ Трябва да имаш религия в себе си. Вярвах в играта си. Беше доста мъчно да затворя мача, пробвах да остана спокоен, само че е мъчно. “

„ Енергията, която получих от корта в 3 ч. сутринта беше неописуема. Най-вероятно на различен шампионат хората биха се прибрали, с цел да почиват. Но тук останаха по трибуните, с цел да ме поддържат – беше необикновено. “

Победата се оказа основна за най-паметната седмица в кариерата на младежа – в края ѝ той оглави ранглистата и завоюва първия си „ мейджър “ трофей.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР