Всички дружества искат увеличение на тока, но това няма да

...
Всички дружества искат увеличение на тока, но това няма да
Коментари Харесай

Иван Иванов: Няма да допусне значително увеличение на цената на тока

Всички сдружения желаят нарастване на тока, само че това няма да окаже въздействие на цената, тъй като Комисията за енергийно и водно контролиране ще признае единствено тези разноски, които са безусловно нужни и ще бъде предпазен публичният интерес.

Това разгласи ръководителят на КЕВР Иван Иванов пред публицисти преди началото на конференцията "Чиста сила и индустриална конкурентоспособност за стабилно развиване - кохезия, конкурентоспособност и сигурност на доставките ", която се организира в "Интер експо център ". "Няма да допуснем никакво доста нарастване ", увери Иванов. Председателят на КЕВР не пожела да посочи какъв брой тъкмо е поисканото нарастване от другите енергийни сдружения, само че уточни, че обособени сдружения са поискали повече от двойно нарастване на тока.

По въпроса за продажбата на активите на ЧЕЗ в България, Иванов съобщи, че не разполага с нова информация, само че осведоми, че идващия вторник ще участва на още веднъж на съвещание на краткотрайната комисия, която преглежда този въпрос. Заседанието е инициирано от двата национално представителни синдиката - КНСБ и "Подкрепа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР