Всички досега опозиционни партии говорят за провал на ГЕРБ, но

...
Всички досега опозиционни партии говорят за провал на ГЕРБ, но
Коментари Харесай

Слави трябва да състави кабинет самостоятелно

Всички до момента опозиционни партии приказват за неуспех на ГЕРБ, само че да не забравяме, че разликата сред спечелилия и втория политически състезател, Слави, е 9%, с Българска социалистическа партия е 11%, с "Демократична България " – към 16%, а с най-кресливите от „ Изправи се. Мутри, вън “ е повече от 21%. Когато си получил на изборите към 5% от доверието на гласоподавателите, да обясняваш, че настава краят на ГЕРБ, които ти водят с повече от 20% и са първа политическа мощ, е някак комично. На доста места по света изборите не излъчват ясно ръководещо болшинство, да вземем за пример в Израел Нетаняху също се затруднява да откри съдружници. Левите, зелените и либералите в Германия занапред афишират, че ще ръководят като вероятно изключат най-сетне Меркел след изборите през септември. Така че политическите компликации за коалиране са нормална обстановка.

„ Демократична България “, пропагандаторите на нерегулирания капитализъм и самодоволния индивидуализъм, смятат, че биха могли да се коалират с „ Изправи се! Мутри, вън! “ и с „ ИТН “, само че не и с ГЕРБ, което е парадоксално. „ ИТН “ до момента пропагандираше антиглобалистки възгледи, израсна като антисистемен състезател и е всичко друго, само че не и неолиберална платформа. „ ИТН “ също по този начин е непоносима хармония за представителите на костовисткия свят. Така че политическата опция, която „ Демократична България “ позволява за Слави, е в действителност неспособност. Антагонизмът вътре в новия парламент е толкоз мощен, че този парламент даже теоретично мъчно би могъл да излъчи съдружно държавно управление. „ Изправи се! Мутри, вън! “ е първата групировка, която стартира да се разпада, защото се крепи на външен напън. Никой не желае да се коалира с партията на песимистичната носталгия Българска социалистическа партия, чиято ръководителка претърпя исторически неуспех.

Очертава се мандатът за сформиране на държавно управление да отиде при Слави Трифонов. Народът чака от шоуто да измисли формула за ръководство, която да е друга от предходната. Има няколко разновидността. Първи вид, Слави да върне мандата, което ще разочарова гласоподавателите му и ще му донесе негативи на идващите избори. Втори вид, Слави да сформира експертен кабинет, само че независимо, без да влиза в коалиция, като призове всички партии в Народното събрание да го поддържат съгласно политическата си съвест. Така или другояче гласоподавателите виждат в негово лице един тип „ безпартийно “ ръководство, т.е. свободно от досегашните партии. От изявлението на Борисов излиза наяве, че ГЕРБ биха подкрепили сходен кабинет, а от изявлението на Карадайъ следва, че Движение за права и свободи ще поддържат Слави Трифонов. Нищо, че за камуфлаж се загатнаха и други партии. Самостоятелен кабинет на Слави чудесно устройва ГЕРБ, които имат потребност от отмора, без да дават властта в ръцете на арогантна груба съпротива. Може да се каже, че едно експертно и независимо държавно управление на Слави може да избави краткотрайно страната от политическа рецесия, подбудена от шокова многопартийна коалиция, в която никой никого не може да понася. Освен това малко преди изборите Слави съобщи, че поддържа Радев, което би могло да се разчете и като заблуждаващ маньовър.

Третият вид е Слави да направи коалиция с „ Демократична България “, „ Изправи се! Мутри, вън! “ и Движение за права и свободи да ги поддържа без да влиза в обединението. Слави сигурно е наясно, че такава коалиция ще бъде цел на ГЕРБ за всевъзможни удари. Около президентските избори ненадейно ще се окаже, че държавното управление е по този начин съединено, щото да стартира да се проваля в верния миг.

Четвъртият вид е Румен Радев дава мандата на Българска социалистическа партия, никой не желае да се коалира с Българска социалистическа партия и се отива на нови избори. Този вид не устройва ГЕРБ, а не съм сигурна дали устройва и Слави Трифонов. Не е напълно ясно дали при повторение на вота Слави ще задържи високия си %, тъй като сигурно самоорганизирането му е било подкрепено от хора, които познават политическото инженерство. Процесът на повишаване на Слави е бил прочут на водещата партия ГЕРБ, която го остави да се случи изцяло наред. При едни последващи избори в Народното събрание ще се намести и патриотичната коалиция, която внезапно и необичайно беше разтурена, тъкмо както градската десница на предните избори остана извън. Малко схемите са едни и същи. Мая Манолова може и да претърпи крушение при един идващ избор. Така че резултатите няма да са тъкмо същите. Единственият печеливш от неналичието на държавно управление в този парламент ще бъде Румен Радев. Така че държавно управление на Слави е по-вероятно да има./ bnr.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР