Всички договори от последните дни на предишното управление на спортното

...
Всички договори от последните дни на предишното управление на спортното
Коментари Харесай

Лечева дава всички договори на Радостин Василев на прокуратурата

Всички контракти от последните дни на предходното ръководство на спортното министерство, свързани с финансови разноски, ще бъдат дадени на прокуратурата. Това съобщи в студиото на " Денят стартира "  по Българска национална телевизия служебният министър Весела Лечева. Тя даде за образец контракт за скъпия програмен продукт на Националната спортна база и контракта за 1 млн. лв. на Спортния тотализатор.

" Това, което през последните дни и седмици се пробват да наложат, че Нацоналната спортна база надали не работи на бележник и че няма дигитализиране на всички процеси, това е меко казано е неистина. Това беше един извънредно скъпо струващ софтуерен артикул. Абсолютно непотребен за размерите, потенциала и капацитета на сдруженията. Аз тука мога да кажа, че самият факт, че притежателят на компанията изиска да бъде разтрогнат този контракт демонстрира за метода, по който е бил извършена цялата процедура, за цената на продукта ", съобщи Весела Лечева - длъжностен министър на спорта.

Лечева посочи, че във връзка с разноските в последните дни преди да предадат властта, предходното ръководство в Спортния тотализатор и всички контракти, написани в Националната спортна база, всичко това ще бъде предоставено на прокуратурата.

Тя още веднъж повтори своето желание  за съществени кадрови решения при започване на ръководството й като длъжностен министър. Според нея, на база направените инспекции, има противозаконни дейности от страна на предходното управление, само че има и аморални дейности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР