Всички добре помнят колко впечатляващ беше де Ниро в Шофьор

...
Всички добре помнят колко впечатляващ беше де Ниро в Шофьор
Коментари Харесай

Гигантът Робърт де Ниро на 80 frognews.bg

Всички добре помнят какъв брой впечатляващ беше де Ниро в " Шофьор на такси " и втората част на " Кръстникът ". Носителят на две награди Оскар в този момент има добър късмет за трета статуетка за ролята си в " Убийците на цветната луна ", чиято премиера бе в Кан тази година. Ако това се случи, Робърт де Ниро ще сложи връх за най-дълга разлика сред извоюваните награди Оскар – 42 години.

 

Роден е в Манхатън през 1943 година и е само дете на художниците Вирджиния Адмирал и Робърт де Ниро - старши. Като дете Де Ниро е именуван Боби Милк. Прякорът му е лепнат поради слабото тяло и бледата кожа. 

 

Започва актьорската си кариера, когато е едвам 10-годишен. Първата му роля е в учебната режисура по “Магьосникът от Оз ”, където играе страхливият лъв. Не приключва гимназиалното си образование - когато навършва 16 година, де Ниро напуща учебно заведение и избира пътя на актьорското майсторство като се записва в консерваторията “Стела Адлер ”. 

 

Сочен е за един от най-богатите артисти като печели по-голямата част от положението си от функциите в класическите филми като “Кръстникът 2 ” и “Стажантът ”. 

 

Той е един от актьорите, които жертват доста, с цел да влязат в даден облик. Дълго време държи върха за най-бързо и фрапантно напълняване за роля, когато качва близо 30 кг за облика на Джейк Ламота в “Разяреният бик ”. Освен това дава 5 хиляди $ на ортодонт, с цел да окепази зъбите му за ролята на нечовечен нарушител, макар че де Ниро изпитва голям боязън от зъболекари. След края на фотосите дава 20 хиляди на същия ортодонт, с цел да оправи усмивката му.

 

Де Ниро се е забърквал и в неприятности. През към този момент далечната 1998 година е арестуван от френската полиция по съмнения, че е взел участие в ОПГ за проституция. Никога не е упрекнат публично, а също така няма директни доказателства, които да го свързват с сходни закононарушения. От тогава обаче се зарича да не стъпва в страната. Прави го една през 2016 година, когато става жури в 65-тото издание на филмовия фестивал в Кан.

 

Де Ниро не се занимава единствено с актьорска работа. Притежава и бизнес като е един от създателите на сполучливата верига японски заведения за хранене “Нобу ” - първокласни заведения, които имат обекти на пет континента и генерира облаги от милиони долари годишно. Притежава и компания за филмопроизводство. Основава я през 2003 година

 

Де Ниро преборва рака на простатата, откакто е диагностициран през 2003 година Заболяването е било хванато в ранен етап и това оказва помощ на артиста да го пребори дефинитивно през 2011 г.  И до ден сегашен де Ниро се тества профилактично.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР