Всички днес имаме много електронни устройства в домовете си, някои

...
Всички днес имаме много електронни устройства в домовете си, някои
Коментари Харесай

Смарт джаджите правят живота по-лесен, но от друга страна стимулират мързелуването

Всички през днешния ден имаме доста електронни устройства в домовете си, някои от които носим непрекъснато със себе си, а други ни оказват помощ в рутинните и досадни задания, като да вземем за пример почистването на жилището. Така незабелязано се отучваме от привички и навици. Казват, че мързеливите хора измислят умни устройства, с цел да облекчат живота си. Има известна доза истина в това, за положително или неприятно. Ето няколко смарт технологии и джаджи, които ни вършат по-мързеливи.

Умният дом

Често приказваме за устройства, които сбъдват фантазията за интелигентен дом. Такива са смарт лампите и контактите, както и всевъзможни уреди, които управляваме със смарт телефон или гласови команди. Това е забавно занятие и даже занимателно - можем да настроим готино осветяване и да пуснем специфична ария на гостите си. Да, умният дом прави живота по-лесен и забавен, само че има и минуси. Ръката последователно се отучва да протяга ръка към превключвателя, заран не ставаме от леглото и не отиваме до прозореца, с цел да погледнем времето. Дали скоро няма да забравим и да излизаме на открито?

Прахосмукачката робот

Разглеждаме това устройство настрана от умния дом. Роботът не е задоволително образован, с цел да направи почистването самичък и по тази причина не се вписва в концепцията за интелигентен дом. Това е апарат, към покупката на който би трябвало да методите с цялата си отговорност - проверете спецификациите на устройството и бъдете подготвени да похарчите повече пари. Въпреки че е изцяло допустимо да управлявате прахосмукачката посредством смарт телефон приложение, тя понякога се сблъсква с диван или фотьойл или се търкаля по ламината. Ако желаете да почистите добре, тогава го направете сами. Но самият факт, че едно роботче може да почисти, въпреки и с взаимни отстъпки, вместо нас, прави живота ни по-лесен: освен си пестим главоболията при разчистване на къщата, само че и потребната физическа интензивност, а това е разочароващо и способства за мързела ни.

Фитнес гривната

Фитнес гривните са положителни във всичко: оказват помощ за разпределение на натоварването по време на подготовка и пресмятане на изгорените калории, стимулират ни да бъдем дейни денем. Но има един противен миг - незабелязано започваме да ограничаваме кардио-тренировките във фитнеса. Защо се случва? Нали гривната ни оказва помощ да бъдем по-продуктивни. Къде бъркаме? В режим на подготовка умната джаджа ни демонстрира по кое време сме достигнали несъмнено време и индикатори и решаваме, че това е задоволително. Но бихме могли да упражняваме още и да дадем най-хубавото от себе си - не 100, а 110 и даже 120% и няма нищо неприятно в това - здравето разрешава, силата надалеч не е на привършване. Но психическата точка е достигната, което значи, че можем умерено да изпием чаша протеинов шейк и да се приберем у дома. Така още веднъж подтикваме мързела.

Лекият преносим компютър за работа

Изкушението да имаме лек и стилен преносим компютър за работа е неустоимо, още повече, че пазарът предлага забавни варианти. Можем да работим с сходно компютърче на всички места: на масата, по време на пътешестване, в кафето или до момента в който се излежаваме. Къде е уловката? Свикнали сме да бъдем продуктивни на бюрото, само че какъв брой пъти през последния месец сме били на работното си място? Все по-рядко, тъй като търсим мързеливия метод да работим с компактния преносим компютър на друго, по-приятно място.

Безконтактното заплащане

Безконтактното заплащане е чудесна опция, неоспоримо улеснение. Но постоянно то ни кара да харчим повече. Например, викаме такси от смарт телефон приложението, плащайки с картата си, до момента в който пътуването по класическия метод - с позвъняване на номер и поръчка на такси може да ни коства по-евтино. Но за удобството плащаме повече. Смартфон с задействан NFC може да ни помогне да се отървем от пари в брой, само че точно там се крие казусът: не всички снабдители на услуги и търговци одобряват картови заплащания. И още веднъж мързел: не желаеме да се обадим по телефона и да се запасим с пари в брой. Всъщност поради това от време на време надплащаме. И въпреки всичко си коства да държите пари в брой, изключително в случай че живеете в провинцията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР