Всички дейности по Южния обходен колектор могат да бъдат замразени

...
Всички дейности по Южния обходен колектор могат да бъдат замразени
Коментари Харесай

Кошмар! Замразяват всички ремонти в Кючука, фирмите чакат 10 млн. лева от ВиК

Всички действия по Южния обходен колектор могат да бъдат замразени от консорциум „ Еко план Пловдив ” поради неплатени отговорности от възложителя ВиК –Пловдив.  Жители на ул. „ Петър Стоев ” ни алармираха, че от две седмици от компаниите няма техни представители и не се работи по улицата.
Прочетете още
Един от шефовете на компаниите в консорциума Бончо Бонев удостовери, че от 2 седмици не се работи по периферията на колектора. Той съобщи, че е прекомерно допустимо дейностите да спрат по целия план, който е за 100 млн. лв..

„ Очакваме заплащане от 10 млн. лв. от ВиК – Пловдив. Спряхме дейностите по ул. „ Петър Стоев ”. Дали сме период до 2 октомври да приведат парите, в случай че не ще спрем работата и по бул. „ Александър Стамболийски ”. Единствено ще довършим тръбите по „ Модър-Царевец ”, защото сме поели ангажимент към кмета Здравко Димитров да освободим обекта ”, съобщи Бончо Бонев.

До този миг по плана са осъществени действия за 25 млн. лв., а сумата от 10 млн. лв. са индексации, които от консорциума са изискали от ВиК – Пловдив. Те са по методиката на Министерство на регионалното развитие, като общата индексация е размер на 9,6 млн. лв. без Данък добавена стойност или 45% от дейностите до тук.

От ВиК – Пловдив в лицето на шефа Огнян Кулишев се оправдават, че нямат средства, като чакат от „ Българския ВиК – Холдинг ” заем, с цел да се разплатят с компанията. Ако това не се случи до края на месеца, то всички действия по Южния обходен колектор ще бъдат замразени. Освен ул. „ Петър Стоев ” това ще засегне и целия бул. „ Ал. Стамболийски ”. Също по този начин не е ясно дали ще започва работата по ул. „ Царевец ”, както и мрежата в регион „ Тракия ”.

По самия план пък има 25% промяна, което на процедура вкарва ВиК – Пловдив във банкрут.

Очаквайте продължение!

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР