Всички деца се стремят да направят възможно най-голям балон от

...
Всички деца се стремят да направят възможно най-голям балон от
Коментари Харесай

Рекорд за най-голям балон от дъвка

Всички деца се стремят да създадат допустимо максимален балон от дъвка. А някои не престават начинанието и като възрастни.

Чудили ли сте се какъв брой може да се надуе един балон от дъвка, без да се спука? Най-големият надуван в миналото балон от дъвка има диаметър от цели 58.4 см!

Този връх е подложен от американка и осъществяването е включвало 3 дъвки, купени от елементарна комерсиална мрежа.

Ако има един артикул, който да е знак на кулинарната глобализация, това е дъвката. Буквално може да се откри на всички места по света. А историята й датира доста преди нашата епоха. Дъвка се е употребила най-вероятно още от първобитните племена (не в настоящия й тип, схваща се) преди повече от 100 000 години. В главната си част тя съставлява събрана от дърветата смола, и то съответно брезовата смола – лепкавият секрет, добиван от брезите, е открит при разкопки на антично населено място от 9000 години в Южна Швеция.

Производството на дъвки стартира в края на 19.век, когато производителите вземат решение да прибавят в консистенцията и ароматизатори. От този миг нататък дъвките стартират да се продават в опаковъчна хартия, а през 1869 година е получен и първият патент на дъвката. Две години по-късно в Съединени американски щати се появява първата промишлена машина за произвеждане на дъвка.

Най-разпространеният усет в света – ментовият – се появява за първи път през 1880 година, а единствено няколко години по-късно вижда бял свят известната „ Тути-фрути “. За година на раждане на актуалната дъвка се приема 1893 година, когато е основана компанията Wrigley.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР