Всички деца са различни и някои изграждат самочувствието си по-лесно,

...
Всички деца са различни и някои изграждат самочувствието си по-лесно,
Коментари Харесай

Повишете самочувствието на вашите деца: 9 полезни съвета

Всички деца са разнообразни и някои построяват самочувствието си по-лесно, до момента в който други имат потребност от поощряване от страна на родителите. Разбира се, има тактики, които оказват помощ това да се случи. В тази публикация сме ви подготвили някои препоръки, които могат да ви бъдат потребни.

1. Хвалете и награждавайте напъните им

Децата покачват самочувствието си, в случай че достиженията им се възнаграждават. Важно е обаче да се концентрирайте повече върху напъните, които водят до задачата, а не толкоз върху самата победа. 

Въпреки това не се предлага несъразмерна хвалба, както при деца, по този начин и при юноши, защото може да построи нездравословно самочувствие. 

2. Покажете обвързаност

Да ги накараш да се усещат обичани и ценени също въздейства позитивно на самочувствието. Трябва да заобикаляме да одобряват, че би трябвало да печелят обич посредством достижения.

Материалните облаги и похвалите би трябвало да са заслужени, само че привързаността – безусловна.

3. Отправяйте рецензии и поставяйте ограничавания

Критиката към неприятното държание или отношение би трябвало да я има, само че е целесъобразно да бъде градивна и в никакъв случай да не наранява. Не би трябвало да критикувате индивида, а по-скоро действието, което е осъществено погрешно. От друга страна, когато възрастните дават образец, без намерено да подлагат на критика другите, децата се учат посредством подражателство.

4. Стимулирайте ползите им

Рисувайте, творете, пишете истории или гответе. Всички деца имат обичани действия.

Насърчаването им е метод за повишение на самочувствието им и може да бъде решаващо за бъдещи избори. Вкусовете обаче са склонни да се трансформират и това не би трябвало да пречи да бъдат насърчавани.

5. Насърчавайте автономията

От главно значение за това децата да се усещат сигурни и уверени е да ги насърчавате да извършват дилемите си сами. Макар под съответна настойчивост и грижа, когато детето извърши сами несъмнено деяние, неговото самочувствие се усъвършенства и самоувереността му се покачва.

6. Увеличете гордостта му

Във връзка с миналата точка, основаването на условия за това децата да се усещат горди от себе си и своите качества е позитивно за самочувствието. Те би трябвало да бъдат научени да извършват избрани задания и да им се разрешава да вършат неточности, до момента в който не се научат.

7. Насърчавайте обществените взаимоотношения

Самочувствието се образува освен в фамилната среда, само че и в обществените връзки, които децата основават посредством училищни и извънкласни действия. Насърчаването им да си взаимодействат с останалите е належащо за развиването на техните обществени умения. 

8. Вземете поради тяхното мнение

В случая на подрастващите деца е значимо да се вземе поради тяхното мнение и да се включват в решенията, които ги засягат. Това обгръща ежедневни задания, като смяна на декорацията на стаята и даже присъединяване в диалози за бъдещето на фамилията.

9. Избягвайте сравненията

Много е значимо да избягвате съпоставения с други деца. По-добре е да насърчите личните им ползи и да им помогнете да намерят и развият своите умения. Сравняването им с техните връстници може да докара до отрицателно възприятие за конкуренция.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР