Всички деца на територията на България се ползват с еднакви

...
Всички деца на територията на България се ползват с еднакви
Коментари Харесай

ДАЗД ще подкрепи украинските деца за места в детските градини и училищата


Всички деца на територията на България се употребяват с идентични права. Не бива да се разделяме по генезис, а би трябвало да си оказваме помощ между тях. За това ДАЗД се старае да оказва подпомагане за дете в риск Това съобщи Елеонора Лилова от Държавна организация протекция на детето (ДАЗД) пред Българска национална телевизия.

ДАЗД е член от оперативната координационна група със заповед на премиера в региона на обществените въпроси от бягащите от войната в Украйна. Като орган за протекция, ние изготвяме потребна информация за всички украински жители на територията на България, изясни Лилова.

ДАЗД предлага да излъчат доброволци преводачи на нашите доброволци за съвещания за националната телефонна линия за деца. Това, което споделят е обвързвано с базовите паники на бягащите от войната, а това, което е най-неприятното и стресиращото е, когато хората не знаят какво ще се случи и къде да отидат. Децата би трябвало да знаят, че хората, които бягат от незнайното, търсят метод да спасят живота им от незнайното, сподели още Лилова.

Тя посочи, че самите украински деца минават на територията на България, съпроводени от своите близки. ДАЗД ще поддържа украинските деца за места в детските градини и учебните заведения. Трябва да помогнем на децата, с цел да осигурим правото на децата, сподели още Лилова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР