Всички деца на 4-годишна възраст от 2024 г. ще бъдат

...
Всички деца на 4-годишна възраст от 2024 г. ще бъдат
Коментари Харесай

Нови правила за прием в детските градини подготвя Столичната община

Всички деца на 4-годишна възраст от 2024 година ще бъдат обхванати в детските заведения, съобщи Мария Минчева, началник на дирекция " Образование " в Столичната община. Променят се и някои критерии за банкет, като отпада по този начин нареченото " защитавано място " в детска градина, сподели тя, представена от БНР. Честа процедура е родителите да запишат детето си, само че с медицински бележки да отсрочват постъпването му в яслата или градината от време на време с месеци. Действащото ограничаване е 60 дни, само че и то е планувано да отпадне.

" Предвиждаме с изключение на родителите, които са постоянни студенти, точка да могат да получават и родителите възпитаници. Другата смяна е обвързвана с увеличението на точките по непрекъснат и сегашен адрес, както на родителите, по този начин и на детето ", добави Минчева.

При кандидатстването за детска градина следва да се вкара друго от 24-те административни региона на столицата. Например дете, живеещо по-близо до дадена градина, ще е с преимущество, даже в случай че домашният му адрес да се води в различен административен регион. По този метод ще се преодолее сегашният проблем с близо 3000 места в детските заведения, които остават незаети при класиранията, тъй като са неуместни като локация за родителите.

Санкция се планува за родителите на деца, които 30 поредни дни не са посещавали детската градина и не са уведомили шефа за аргументите за отсъствието, изясни Минчева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР