“Всички деца, които искат да зарадват възрастните хора, могат да

...
“Всички деца, които искат да зарадват възрастните хора, могат да
Коментари Харесай

Детски коледни картички ще топлят сърцата на възрастни хора по време на празниците

“Всички деца, които желаят да зарадват възрастните хора, могат да се включат в самодейността ни и да изработят коледна картичка, която да донесат в храма до 20 декември ”. Това съобщи за БГНЕС Мони Илиева, която води неделното учебно заведение в храм „ Св. Николай Софийски “.

“От предходната година стартира тази прелестна традиция към Рождество Христово да се опитваме да зарадваме избрана група хора с направа на сувенири и картички за самия празник. Миналата година зарадвахме лекарите от ковид-отделението в болничното заведение „ Св. Иван Рилски “, а тази година взехме решение да зарадваме дома за остарели хора в Зона Б-5, като създадем коледни картички и дарове, които да им дарим на 20-ти декември, когато е Игнажден, и по този начин да внесем повече наслада и топлота в живота им ”, съобщи още тя. “В тези начинания са поканени всички деца, които желаят да вземат участие, като някои от дечицата могат да изработят картичка тук в храма или от у дома, които да донесат тук в храма до 20-ти декември и по този метод те да се научат на състрадание.

Идеята на неделното ни учебно заведение като цяло е и децата да се учат на добродетели посредством най-различни начинания. Самите те, посредством духовните образци в църквата, да се учат на положителни каузи. За края на предходната образователна година успяхме да ги заведем до Рилския манастир, предходната седмица ходихме и до Драгалевския манастир ”, показа още Мони Илиева.

Екипът на неделното учебно заведение желае на всички ни топло и благословено превозване на коледните празници. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР