Всички деца, които достигнат лимита от 1 час, ще трябва

...
Всички деца, които достигнат лимита от 1 час, ще трябва
Коментари Харесай

TikTok въвежда дневно ограничение за непълнолетни

Всички деца, които доближат лимита от 1 час, ще би трябвало да вкарат код за достъп

След всеобщи забрани за приложението от редица институции по света, TikTok вкарва на ден ограничаване за малолетните консуматори. Говорители на обществената мрежа оповестиха ограничаване от 60 минути дневно за всички консуматори под 18-годишна възраст. Според новата мярка, всички деца, които доближат лимита от 1 час, ще би трябвало да вкарат код за достъп, с цел да продължат да гледат видеа.

TikTok защити решението с претекста, че ограничаването цели да подкани младежите да управляват времето, прекарано пред екраните, предава Нова тв.

Въпреки това специалисти разясниха, че повода за хода е всеобщото неодобрение от държавни държавни управления и институции, които не разрешиха потреблението на TikTok на служебни устройства. Сред тях бяха Европейската комисия, последвана от Европарламента, държавното управление на Съединените щати, на Канада, на Дания и още. Причината бяха съществени опасения за приключване на персонални данни, както и на класифицирана информация. Пекин неведнъж отхвърли обвиняванията, като съобщи, че това е „ съзнателно оклеветяване “. През последния месец обществената мрежа е изправена пред мощен напън от Вашингтон, който даже заплаши да забрани напълно приложението.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР