Всички държави от региона с нетърпение очакваме вашето Председателство на

...
Всички държави от региона с нетърпение очакваме вашето Председателство на
Коментари Харесай

Черна гора: Всички в региона чакаме с нетърпение вашето Председателство

„ Всички страни от района с неспокойствие чакаме вашето Председателство на Съвета на Европейски Съюз. На всяка крачка виждаме вашата поддръжка. Благодаря ви. ” С тези думи ръководителят на Народното събрание на Черна гора - Иван Брайович се обърна към вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Българският първи посланик посрещна госта в Министерството на външните работи в София, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Брайович е на публично посещаване в България – първо за ръководител на черногорския парламент у нас. Заедно с него е и депутатът Тарзан Милошевич, ръководител на Групата за другарство с България.

„ Имаме неповторим късмет в идващите две години да реализираме доста, защото и бъдещите ръководи на Съвета - Австрия, Румъния и Хърватия, поддържат европейската интеграция на Западните Балкани ", сподели Екатерина Захариева. " Вие сте положителен образец, който би трябвало да бъде подтикван, а не демотивиран. Аз съм ваш юрист ”, добави тя.

„ Много сме удовлетворени, че имаме подобен юрист. Очаквам по време на Българското председателство да отворим всички преговорни глави ”, отвърна Иван Брайович.

Министър Захариева напомни, че с помощта на непрекъснатите старания на българския министър-председател Бойко Борисов и цялото държавно управление, тематиката за европейската вероятност пред Западните Балкани е върната измежду целите на Европейски Съюз. Тя предизвести, че това може да завиши прекалено много упованията към България като ръководител на Съвета на Европейски Съюз, само че страната ни ще се стреми всяка от шестте страни в района, които желаят да се причислят към Съюза, да получи положителен сигнал въз основата на личните си заслуги и прогрес.

„ Силно се надявам по време на председателството си България да избута до такава степен този развой, че той да не може да се върне обратно ”, отговори Брайович и акцентира, че страната му е признателна на България и за поддръжката за приемането в НАТО.

„ Всички старания на България са изцяло безкористни. Смятам, че европейската вероятност държи Балканите постоянни ”, показа министър Захариева.

Визитата на Иван Брайович беше първата на ръководител на черногорския парламент у нас след възобновяване на държавността на страната. С министър Захариева той разиска по какъв начин да бъде засилено икономическото съдействие сред двете страни, както и редица въпроси от интернационалния дневен ред. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР