Всички държави членки се намираме в една много трудна и

...
Всички държави членки се намираме в една много трудна и
Коментари Харесай

Болният от коронавирус лидер на социалдемократите в Италия с писмо до Нинова

" Всички страни членки се намираме в една доста сложна и комплицирана обстановка, подбудена от разпространяването на ковид. Тази обстановка изисква държавните управления, локалните управляващи и здравните организации, да подхващат изключителни ограничения и старания, ориентирани към ограничението на разпространяването на вируса, като в същото време се обезпечи сигурността на най-уязвимите обществени групи и се защищити икономическата система. " Това написа водачът на италианските социалдемократи Никола Дзингарети, който също е болен от ковид, в писмо до ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Информацията споделиха от пресцентъра на социалистическата партия.

Той отбелязва, че заради продължителната спешна фаза на епидемията в Италия са въведени строги рестриктивни ограничения, които засягат гражданската подвижност, обществения и работен живот. " Италианското държавно управление стартира решителната битка против тези феномени. Към първия пакет от ограничения биват включени данъчни облекчения и икономическа поддръжка. За да бъдат избегнати дълготрайни отрицателни последици върху трудовата претовареност и производствеността, ще бъдат признати още спомагателни и изключителни ограничения, чиято цел в същото време ще бъде ориентирана към стимулиране на стопанската система и към предотвратяване на секторите, наранени от рецесията ", споделя Дзингарети в писмото си до Нинова. " Затова аз смятам, че е значимо всички наши партии да застанем дружно пред световното предизвикателство, което може да провокира съществени последици и да даде отблясъци на всички равнища, никой човек, нито територия или страна, не трябва да се усещат изолирани при своята битка със оправянето с тази невиждана обстановка. Същевременно в икономическата сфера имаме потребност от бързи и ефикасни европейски решения. Като членове на социалдемократическото семейство би трябвало да демонстрираме - взаимност, схващане и еластичност на европейско равнище като работим дружно и координираме и споделяме всички нужни общи дейности ", написа още Дзингарети до Корнелия Нинова.

Той отбелязва нужда в общоевропейския подтекст страните да подхващат изключителни ограничения, които да оказват помощ на индустриалния бранш, както и на тези браншове (като туризма и транспорта), които най-вероятно ще бъдат наранени. По същия метод, съгласно него, би трябвало да се помогне на служащите и предприятията, които имат финансови затруднени, като им се обезпечи достъп до кредитиране. " Промяната е допустима по време на огромни провокации и точно посредством тези промени нашият глас би трябвало да се чуе ясно и мощно. Като препотвърждавам своите и нашите старания, бих желал да Ви благодаря за отделеното време и да Ви насочва приятелски привет ", приключва Никола Дзингарети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР