Всички бяха буквално поразени от историята на ЧВК Вагнер с

...
Всички бяха буквално поразени от историята на ЧВК Вагнер с
Коментари Харесай

Суровикин, Кадиров, Пригожин. Западното разузнаване конструира буря

Всички бяха безусловно изумени от историята на ЧВК " Вагнер " с изтеглянето от Бахмут и неналичието на снаряди, която заяви създателят на военната компания Евгений Пригожин. На върха е тематиката за решаването на тези проблеми посредством ръководителя на Чечения Рамзан Кадиров и военачалник Сергей Суровикин. Какво крие целият този " бахмутски триъгълник " не е ясно на никого. Не може обаче да се отхвърли версията за политическа игра.

Washington Post наля масло в огъня, като разгласява публикация, в която се твърди, че Евгений Пригожин е предложил на режима в Киев да разкрие позициите на съветските военни през януари тази година, в случай че въоръжените сили на Украйна изоставен Бахмут. ЧВК реагираха на този информативен заряд.

В аудио известие, оповестено от пресслужбата на Пригожин, се споделя, че " почтени момчета от Америка " са го предизвестили преди месец за идното пълнене посредством Washington Post.

Самата обява показва, че хипотетичното предложение за приключване на данни за съветските позиции в подмяна на изтеглянето на украинските войски, ръководителят на ЧВК е предал „ на своите контакти в ГУР на Украйна, с които е поддържал загадка връзка, съгласно незнайни до момента документи на американското разузнаване, които изтекоха в платформата за колективен чат Discord ".

Тоест посредством тези, от които по-рано се появиха " течове " от Пентагона, в това число информация за контранастъплението на съперника.

Очевидно е, че Западът още веднъж се пробва да накара глави против Генералния щаб на съветските въоръжени сили и ЧВК – Валери Герасимов и Пригожин. Но защо? Това сподели политическият наблюдаващ на " Първи съветски " Андрей Перла в предаването " Скрити смисли ".

Разтърсване на ситуацията вътре

Според специалиста въпросът от какъв брой снаряда се нуждае Вагнер и какъв брой снаряда в действителност получава всеки ден е доста по-малко значим от въздействието на тези изказвания върху вътрешната политика в Русия.

" Защото основава известно напрежение сред патриотичната част на съветското общество и властта. А врагът желае да се възползва от това напрежение ", изясни Андрей Перла.

" Когато от фронта, посредством медиите, посредством обществените мрежи нашите командири, началници на части и даже съединения приказват, че командването прави нещо неправилно, че нещо ни липсва, че, не дай си Боже, момчетата умират на вятъра, това предизвиква на съветското общество доста съществено напрежение ", сподели политологът.

" Хората са възмутени - и това отвращение не намира развиване в никакви дейности на управляващите, тъй като командването на войските като цяло и политическото управление на страната като цяло явно считат, че всичко се прави вярно, в границите на рамка на някакъв проект ", съобщи той.

" И това напрежение основава опция в някакво, само че не доста далечно бъдеще, да се дестабилизира политическата обстановка в страната ”, сподели политологът.

Страната се готви за изборите през септември. В десетки съветски райони се избират ръководители на райони и законодателни събрания. Сред тях са многомилионната Красноярска територия, Кемеровска област и така нататък И това е една част от историята.

И второто съгласно Андрей Перла е, че ни остава една година до президентските избори. И цялата политическа система на страната се активизира за провеждането на тези избори.

" В тази обстановка политическата дестабилизация и съществуването в съветското общество на огромен брой недоволни хора, които не се доверяват задоволително на политическата власт, може да не е като гибел, само че във всеки случай е много рисково и неприятно ", съобщи политологът.

" Какво се случва? Умножават се изказвания, че управлението на армията не е вярно, умножават се изказвания на политици: дайте снаряди на " вагнеровците ", умножават се изказвания на политици, че е належащо по някакъв метод да се намеси в тази обстановка ", продължи той.

" А малко хора се пробват да упражнява стабилизиращ резултат върху обстановката във вътрешната политика, - акцентира Перла.

Не ритайте личната си врата

Коментирайки думите на Пригожин, че „ оркестрантите “ получават единствено 10% от снарядите от декларираната потребност, политологът означи, че „ това би трябвало да се прави от хората в щаба “.

Но най-важното е, че в това време не би трябвало да приказват на глас за протичащото се. Тоест, няма потребност тези несъгласия да се вършат " обществени " неща. Или най-малко множеството от тях, счита Перла.

" Този спор не способства за единството на обществото. Обществото би трябвало да бъде мобилизирано за битка с врага. Говоренето за това, че водачите на въоръжените сили се карат между тях тъкмо в процеса на военни дейности, меко казано, не способства за единството на страната. Той е нездравословен ", съобщи Перла.

" На девети май празнувахме Деня на успеха, помнейки великите маршали на успеха. Между тях по друго време имаше, деликатно казано, разнообразни връзки. Меко казано, не постоянно положителни връзки ", споделя той.

" В спомените, да вземем за пример, по какъв начин е сниман филмът " Освобождение ", прочетох, че Георги Жуков и Иван Конев са се скарали навръх снимачната площадка, като консултанти ", продължава Перла с описа.

" До такава степен сред тях е имало несъгласия, които са избухнали ненадейно двадесет години по-късно. Това не се споделяше на хората тогава, макар че войната свърши от дълго време. И бяха прави да не кажат. Совинформбюро сигурно не е разказвало за това през 1945 година преди щурма на Берлин, - означи събеседникът на " Цариград ".

Андрей Перла напомни, че в актуалната обстановка, „ когато военните водачи крещят един на различен, не е належащо това да се предава на необятната общност “. По-добре е да спрете и да извършите пауза, тогава ще има изгода, добави той.

" Защото с изключение на необятната аудитория, с изключение на десетките специалисти, които в този момент са принудени да разискват всичко това, има стотици противников гласове. Има " синтенки " (think tank на британски значи " контейнер за мисли " - ред.), аналитични центрове, по този начин наречените на Запад, които улавят ехото на всички тези кавги ", - изясни специалистът.

Ние сме във война със Запада!

Той добави, че украинските обществени политици, които се пробват да подкопаят Русия, „ не са толкоз неприятни, това са 10 % от проблемите “. А останалите 90% са някогашни съветски жители, емигрирали в други страни.

Които съгласно него работят за разнообразни западни разследващи служби и със западни пари основават агитационен декор, предопределен за рускоезичното население. Тоест, това са западните медии, които вършат далечни заключения, че съветската войска „ е пред разпад “.

" Така че, няма потребност да се налива вода на тази мелница. Какъвто и обективен яд да е обзел всички ни. Тови първо. И второ. Очевидно има голямо прелъщение измежду професионалните политически технолози в Русия да предложат да употребяват тази отрицателна сила на отвращение на по този начин наречените гневни патриоти, в това число и на нас, за красиво осъществяване на предизборни акции на разнообразни равнища. "

" Както се показаха, „ канализиране на митинга “. И след това те стартират да подреждат пулове на дъската. Разгневените патриоти ще основат обособена група в партията " Справедлива Русия " или може би в партията " ЛДПР " или измежду комунистите. Това ще направи политическата система по-интересна, разнородна и комплицирана. "

" В резултат на това тя единствено ще стане по-силна. А ние сме във война. Не се нуждаем от разнородна, комплицирана и разнообразна политическа система. Имаме потребност от готовност и единение на обществото, с цел да победим ужасяващ общ зложелател. И това не е Украйна, за жалост, а това, което стои зад Украйна. А зад него стои единният Запад “, означи политологът.

За да има „ осведомителни бомби “ и „ осведомителни снаряди “, Русия би трябвало да има свое Совинформбюро. За това се приказва от началото на войната, означи Перла.

Тоест имаме потребност от единна система за информиране на хората какво действително се случва на фронта. Включително и за провалите, в случай че те, не дай си Боже, са. Но никога за разправии сред своите, заключи той.

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=Cp-xtnT1_Dg

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР