Всички бургаски детски градини са готови да посрещнат децата в

...
Всички бургаски детски градини са готови да посрещнат децата в
Коментари Харесай

Детските градини в Бургас готови за първия учебен ден

Всички бургаски детски градини са подготвени да посрещнат децата в първия образователен ден. Това разгласи кметът на Бургас Димитър Николов. По-сериозни поправки това лято са осъществени в остарялата детска градина в квартал Сарафово и в двора на ДГ " Раковина ".

В " Ален Мак " в Сарафово са въведени всички нужни ограничения за енергийна успеваемост - полагане на хидроизолация на покрива, топлоизолация и боядисване на фасадата на постройката, които ще дават доста по-комфортна среда на малчуганите в нея.

В ДГ " Раковина " старите уреди на двора са демонтирани, а плочките са отстранени. На тяхно място е положено ново покритие на алеите и нови уреди за игра на децата в двора. Монтирани са нови катерушки и комбинирани уреди и два батута. В момента се довършват терасите и стълбищата към градината, които също се обновяват.

" За родителите, които не желаят да пуснат децата си в детската градина, заради медицински аргументи, ще предоставим опция за работа в електронна среда. Те ще могат да употребяват програмата " Заедно ще се оправим - игри и занимания вкъщи ", която ще намерят на smartburgas.eu, откъдето да изтеглят презентации и видео игри, създадени от съответната детска градина ", разкри кметът Димитър Николов, който подсети още един път, че е неразрешено събирането на финансови средства от родителите на децата в детските градини за санитарни и хигиенични материали, играчки, дидактически материали, ремонт, съоръжение, обзавеждане, познавателни книжки и образователни комплекти, като се изключи тези, планувани за децата от яслените, I-ва и II-ра възрастова група.

Задължение на родителите на децата от всички възрастови групи остава само обезпечаването на нужните образователни принадлежности на детето за неговото пълноценно присъединяване в процеса на образование и образование.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР