Всички беларуски банки са включени към системата за обмен на

...
Всички беларуски банки са включени към системата за обмен на
Коментари Харесай

Беларуските банки се включиха в руския аналог на системата SWIFT

Всички беларуски банки са включени към системата за продан на финансова информация на Централната банка на Руската федерация, съобщи през днешния ден Денис Баришков, началник на отдела за националната платежна система на Централната банка на Русия, заяви Прайм. Регулаторът сътвори тази система, при положение, че Русия бъде изключена от интернационалната система за продан на междубанкова финансова информация SWIFT.

" Към днешна дата всички беларуски банки са свързани със системата за продан на финансова информация на Руската федерация ", сподели Баришков по време на финансов конгрес.

Преди два дни беше оповестена неофициална информация, че Съединени американски щати обмислят няколко разновидността за наказания против Русия при положение на " навлизане " в Украйна, в това число изключване на Русия от интернационалната система за продан на междубанкова информация SWIFT. Към SWIFT са свързани над 11 хиляди финансови организации от съвсем всички страни в света.
 Опасявайки се от наказания, Венецуела желае да изостави SWIFT и да мине на съветската платежна система
Опасявайки се от наказания, Венецуела желае да изостави SWIFT и да мине на съветската платежна система

Двете централни банки водят диалози

Сред тези наказания, за които се смята че е най-вероятно да бъдат наложени във финансовата сфера, е опцията за ограничение на обмяната на съветската рубла за долари, евро и паунди.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР