Всички бежанци, независимо от възраст и пол, все още имат

...
Всички бежанци, независимо от възраст и пол, все още имат
Коментари Харесай

Украинските бежанци продължават да имат емоционални травми

" Всички бежанци, без значение от възраст и пол, към момента имат прочувствени контузии ". Това заяви в “Кой приказва? ” по Дарик радио Олга Иржитска от фондация “За положителното ”.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11714
Тя изясни, че страховете и загубите, претърпени в родната им страна, оставят следи, които мъчно ще бъдат заличени.

Олга Иржитска уточни, че фокусът на фондацията е ориентиран към подпомагането на децата и дамите, които са измежду най-уязвимите. Тя показа:  " Концентрираме се върху децата и дамите, в случай че имаш дете под 2 години, не можеш да работиш, поради неприятното икономическо състояние на Украйна, няма кой да им изпраща средства. "

" Повечето от украинските деца тази година са записани в български учебни заведения ", сподели Иржитска. Това основава благоприятни условия за интеграция и бъдеще за тези младежи в България.

" Не би трябвало да има ненавист и злоба сред нашите нации, ние не сме толкоз разнообразни ", сподели тя.

Този зов към приемливост и съгласие е значим в подтекста на възрастващия брой украински бежанци, идващи в България.

Олга Иржитска показа, че има хора, които виждат скъпите коли на някои от украинските фамилии, само че не схващат, че в доста от случаите е единственото, с което те разполагат. Тя добави, че болшинството от тях не могат да си разрешат домове, което акцентира сериозните стопански усложнения, пред които са изправени украинските бежанци.

Олга Иржитска загатна и работните благоприятни условия за украинските бежанци в България. Тя разясни, че работни места има, само че не всеки е профилиран да работи избрани специалности. Жените, да вземем за пример, постоянно се намират в работни позиции като сервитьорки и чистачки, до момента в който тези, които владеят британски език, могат да намерят работа в компании и колцентрове. Освен това, има и фамилии, които работят отдалечено за Украйна.

Работата на фондации " За положителното " играе основна роля в помагането на тези хора да се приспособяват и изградят нов живот в нашата страна.

Тя подсети, че единствено тези, които са претърпели война, могат да схванат същинските чувства, които унищожават душите на хората. Тя означи: " Всичко е наред до миг, когато не зазвънят сирените. " Този злокобен миг напомня на всички нас значимостта на мира и солидарността с тези, които са били принудени да избягат от войната.

      
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР