Всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лева към

...
Всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лева към
Коментари Харесай

Бойко: Даваме по 50 лева на всеки пенсионер през септември и 379 милиона за пътя Видин-Ботевград

Всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лв. към пенсиите си за септември, съобщи министър председателят Бойко Борисов в профила си във Facebook. Решението е било взето на държавното съвещание, което се организира онлайн.

„ На днешното държавно съвещание отпуснахме над 106 благ. лв., предопределени за 2,1 милиона пенсионери. Парите още през днешния ден ще бъдат преведени по сметките на Национален осигурителен институт. За втори следващ месец ще помогнем на най-уязвимите български жители. Предвиждаме да отделим същата спомагателна сума и за октомври. Ситуацията в света не е лека и ние продължаваме с нашите дейности, с цел да може да окажем поддръжка на всеки един българин ”, написа министър председателят.



Малко по-късно министър председателят пусна и второ видео на страницата си във Фейса, с което осведоми за отпуснати 379 милиона лв.. Вижте защо:

Инфраструктурните планове постоянно са били във фокуса на работата на държавното управление. Те са неизменен приоритет, без значение от компликациите, пред които ни изправя пандемията от ковид. Защото нашата цел е още по-добро, по-бързо и по-безопасно пътешестване на всеки един българин.

Днес отпускаме до 379 млн. лв. за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград сред пътния възел „ Макреш “ и обходния път на гр. Монтана.

Направлението Видин-Ботевград е водещ план в капиталовата стратегия на АПИ и Министерство на регионалното развитие, защото с модернизацията на трасето от „ Дунав мост II “ ще се обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите „ Хемус ”, „ Тракия ” и „ Струма ”.

Пътят Видин-Ботевград е като пълноводна река, по която хората и бизнесът ще се върнат в района. В поддръжка на Северозапада ще са и плануваните 200 милиона евро в новия бюджет на Европейски Съюз, които успяхме да договорим в Брюксел за най-слабо развитите райони.

Продължаваме. Нека хората знаят, че сме обезпечили построяването на съвременна и модерна инфраструктура.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР