Всички български кикбоксьори се представиха на ниво. Показаха боен дух,

...
Всички български кикбоксьори се представиха на ниво. Показаха боен дух,
Коментари Харесай

Националните треньори по кикбокс: Състезателите ни показаха изключителен боен дух в Сърбия

Всички български кикбоксьори се показаха на равнище. Показаха военен дух, воля за победа, механически умения, което ни отличи нас, като тим от всички състезатели в шампионата. Това съобщи Владимир Вълев-Питбула, който е един от двамата национални селекционери по кикбокс, след блестящото показване на българските спортисти на интернационалния шампионат " Balkans Best Fighters " в Ягодина, Сърбия.

Състезанието беше извършено през миналия уикенд (11-13 декември) под егидата на Световната асоциация на кикбокс и организациите WAKO, а България беше показана от 42 кикбоксьори. Въпреки мощната конкуренция от общо 374 състезатели, родните бойци станаха първи на кръг, татами и в общото извънредно класиране. Стартовият лист наброяваше представители на 58 клуба от 6 страни - България, Сърбия, Македония, Черна гора, Молдова, Босна и Херцеговина. Заради пандемията от Ковид-19 това бе и първото присъединяване на кикбоксьорите ни зад граница тази година. Вълев сподели: " Няма по какъв начин да различавам един или различен играч. Мога да кажа, че съм удовлетворен от всички и се надявам само да продължат да надграждат своите умения.

Като народен треньор правя оценка представянето на нашите бойци като съвършено, въпреки тимът, с който отидохме в Сърбия, да е съвсем нов. Има доста нови състезатели - някои от тях дебютираха при мъжете, а други - при юношите ".
Вторият селекционер Станислав Бахчеванов добави: " Много съм удовлетворен от всички. От духа, който демонстрираха, от желанието за победа, от това по какъв начин отстояваха всеки собствен мач, всяка своя победа и показване. Доволен съм изключително доста от тези състезатели, които направиха по 2-3 мача като Никола Николов (кат. до 81 кг - Мъже), Виктор Иванов (категория до 67 кг), който не остави късмет на нито един съперник и ги нокаутира, Георги Атанасов (67 кг юноши старша възраст) също безапелационно побеждаваше своите съперници. Невероятни боеве направи и Димитър Стоянов, който на финала излезе с съвсем счупена ръка. Много добре се показаха и братята Велчовски - Михаил и Никола. Видях страховит хъс и страхотни удари. Показаха, че вървят в вярната посока и скоро ще пазят достойнството ни на интернационалния кръг на равнище европейски и международни шампионати ".
Бахчеванов не пропусна Мариян Пектов (юноши младша възраст) и Мартин Копривленски, за които " Balkans Best Fighters " е дебют на интернационалната кикбокс сцена. По отношение на подготовката националният селекционер съобщи, че тя е протекла при доста положителни условия.

" Имахме два подготвителни лагера. Беше направен самостоятелен проект за всяка среща, който беше спазен съвсем от всички. Тактиката ни беше да пресираме съперниците, да поддържаме едно високо равнище, да държим центъра на кръга и в случай че успеем, да ги нокаутираме. Много от състезателите се оправиха съвършено с тази задача като братята Велчовски. Въпреки че някъде съдийските решения повлияха на някои от резултатите, считам, че успяхме да наложим стила, който проповядваме треньорите. Освен това мисля, че разсъждаваме по един и същи метод да убедим момчетата и да ги накараме да мислят като бойци, като спечелили. Винаги гоним първото място и даваме всичко за него. Това, което би трябвало да създадем в този момент, е да продължаваме да надграждаме. Винаги съм желал бойците да гонят успеха, с цел да може един ден да станат и международни първенци. Към този връх се стреми всеки един от тях ", приключи Бахчеванов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР