Всички българи сме заинтересувани от това да живеем в страна,

...
Всички българи сме заинтересувани от това да живеем в страна,
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Децата ни да не мрат в шахти, това за мен означава смяна на модела

Всички българи сме заинтересувани от това да живеем в страна, в която пътят към храма не се чупи и постоянно срещаното събитие цунами в Перловската река не подвига релсите, не зейват най-големите дупки в София пред една от най-големите лечебни заведения и децата ни не мрат в шахти. Нека и обстановката с имунизациите в България да не е идващото срутище.
Това значи промяна на модела съгласно вицепрезидента Илияна Йотова.

В коментар за първия им мандат с президента Румен Радев тя открои спазените обещания.

„ Преди 4 години президентът Радев съобщи, че няма по какъв начин да чакат от него да бъде идващият церемониалмайстор, че желае да върне доверието в президентската институция “, съобщи Йотова за предаването „ Лице в лице “ по bTV и напомни, че предходният държавен глава приключи с най-нисък рейтинг до момента след измененията и с доста ниско доверие в президентската институция.

„ Президентът Радев в предизборната акция съобщи, че не желае да бъде представител на гражданското общество, а желае да го задейства, с цел да може да взе участие действително в ръководството на страната, с цел да се приключи един монопол на една партия-държава. Това са спазените обещания за тези 4 години “, продължи тя.

Кандидатурата за втори мандат не било концепция, а решение, съобщи вицепрезидентът.

„ Постигнахме го с дълги диалози сред двама ни, с доста прецизен и подробен разбор какво постигнахме през тези 4 години, най-много с това, което желаеме да продължим – връщането на държавността в България. Последните години демонстрираха какъв брой доста ни липсва тя. Каквото и да приказват нашите съперници, при които доста постоянно кресчендото избива, президентът Радев направи допустима смяната в България “.

Тя разясни, че на въпроса за поддръжка от страна на Българска социалистическа партия би трябвало да отговорят няколко индивида. Според нея обаче за тези 4 години никой (от БСП) не е отдръпнал доверието от тях двамата с Радев.

„ Никога не съм крила, че моята кандидатура е партийна и се гордея с доверието, което има към мен. През 2016 година Корнелия Нинова предприе един доста самоуверен ход, издигайки кандидатурата на господин Радев. 4 години по-късно може да се похвали, че сполучливо е защитила тази кандидатура. Българска социалистическа партия сама ще реши какво да предприеме оттук насетне, само че връзката не е прекратена. По-важното е, че ние с Румен Радев обещахме, че в президентската институция ние завършваме с партийните каузи. Втори мандат няма да бъдем резултат от подмолни договаряния “, безапелационна бе тя.

Няма раздор сред Нинова и Радев, това са спекулации, увери Илияна Йотова.

„ Такъв опит за раздор имаше и към президентската двойка – аз и Радев. Не схващам реакцията на Българска социалистическа партия като колебание. Възприемам я като поддръжка. Не съм питала Нинова за позицията на Българска социалистическа партия, тъй като влязох в болница, само че ми следва диалог с нея, с цел да разберем тяхната тактичност “, сподели още Йотова.

„ Що се касае до Радев, всичко опира до уравновесената му външна политика, която той сполучливо пази “, продължи тя.

Вицепрезидентът разяснява и идните парламентарни избори, като означи, че те надали ще бъдат почтени. Като причина за това Йотова посочи незадоволителното време и отхвърли на ГЕРБ за спор.

„ За мен продължава да бъде несериозно да не се отвори Изборния кодекс, където да бъдат разказани всички тези нови неща към ковид. Дори ръководещата партия изрази подозрения, да вземем за пример за видеонаблюдението. Горе-долу гледахме в една посока, само че защото предложенията идваха от други партии или от президента, нещата не бяха направени по този начин, както би трябвало. 5 години ние като страна не можем да решим машинното гласоподаване. Каква е оценката за всички нас? Виждате ли защо съмнение посред ни става въпрос? Дано идващият парламент да бъде по-мъдър “, добави тя.

Датата 4 април не било неверно решение, счита вицепрезидентът.

„ Единствените, на които им беше крива датата, бяха ГЕРБ. Така и по този начин Борисов си работи без парламент, съгласно мен това не е главният критерии. Не разбирам какъв им е казусът “.

Йотова разяснява и митингите у нас, като означи, че те са почнали поради поддръжката за президентската институция.

„ Този митинг споделяше всичко това, което е и нашата политика – промяната на модела. Спомняте ли си обаче бележката от предишното – в случай че не подкрепяш ГЕРБ или инцидентно имаш друго мнение – губиш работата си. Това сподели, че българинът към този момент не се опасява, че ще загуби работата си. Това не беше просто протест, а нова сила. Как си представяте, че няма да я подкрепим? Те даже заслужаваха още по-голяма поддръжка. Не може да има колебание в поддръжката ни “, безапелационна беше Илияна Йотова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР