Всички бъдещи майки се притесняват дали бебето, което чакат, ще

...
Всички бъдещи майки се притесняват дали бебето, което чакат, ще
Коментари Харесай

Кръвен тест на майката открива рано аномалии при бебето

Всички бъдещи майки се тормозят дали бебето, което чакат, ще е крепко, без генетични аномалии. Но този въпрос към този момент не трябва да ги тревожи, защото има неинвазивен пренатален тест за определяне на генетични аномалии у плода с 99% акуратност и без риск от загуба на бременността.

" Пренатест " е основан в Германия и е първото сходно проучване в Европа, с помощта на което се изолира свободно циркулираща на плода от кръвна проба, взета от майката. И въпреки у нас сходни нововъведения от време на време да идват със забавяне, с " Пренатест " за благополучие, не става по този начин. Малко след появяването си на пазара в Европа, той към този момент е разполагаем на бременните в България.

Това се случва с помощта на " НМ Дженомикс " - водач в генетичните проучвания и една от компаниите-пионери в потреблението на ДНК-тестове у нас за диагностика, предварителна защита и лекуване на редица наследствени (и не само) болести. Повече от десетилетие " НМ Дженомикс " обезпечава достъп до най-съвременните молекулярно-генетични проучвания в областта на пренаталната и постнатална диагностика, психиатрията, онкологията и предварителната защита посредством личен ДНК-анализ, като непрестанно обогатява портфолиото си с генетични проучвания и се стреми да улесни пътя им непосредствено до потребителя. Анализите на всички проучвания се организират във високотехнологични сертифицирани лаборатории в Европа и Съединени американски щати от квалифицирани експерти на високо равнище.

е благонадежден и безвреден метод за определяне на най-честите генетични аномалии при бебето още от най-ранна бременност - в 9-та гестационна седмица. Той дава информация за съществуването на следните положения при бебето: синдром на Даун, синдром на Патау, синдром на Едуардс и някой от дефектите, свързани с половите хромозоми (синдроми на Търнър, Клайнфелтер, Тризомия X и Тризомия XYY). С " Пренатест " може да се разберете и полът на бебето още от 9-та гестационна седмица.

" Пренатест " е за всички бременни, не е правилно, че би трябвало да се прави от бъдещи майки на по-голяма възраст. Статистиката демонстрира, че 80% от бебетата със синдром на Даун са родени от дами под 35-годишна възраст.

Голямото преимущество на този тест е, че с обичайно употребяваните неинвазивни способи на диагностика може да се разбере едвам в късна бременност или даже чак при раждането, че бебето има някое от най-често срещаните синдромни болести. При обичайните способи се изследват само биомаркери на майката, а при " Пренатест " се изолира и изследва непосредствено ДНК на бебето.

е първият подобен тест в България, създаден от влиятелната лаборатория " LifeCodexx " - Германия. Той е изцяло безвреден, защото е нужна само кръвна проба от майката, за разлика от други проучвания, като и , при които съществува забележителен риск от затруднения и даже загуба на плода. Над 5000 фамилии у нас към този момент са се доверили на този тест.

В България е налично и проучването " ", което е ново потомство ДНК-диагностика, представляваща широкоспектърен разбор за спомагателни и редки заболявания и аномалии. За разлика от обичайните неинвазивни пренатални проби, които дават информация за хрозмозомни аномалии (синдром на Даун, синдром на Едуардс, синдром на Патау и др.), " покрива единични гени, виновни за развиването на тежки генетични недостатъци при плода. Рискът от раждане на дете с сходно заболяване, в резултат на спонтанни генетични разновидности в спермогенезата на мъжа, се повишава с увеличението на възрастта на бащата (над 40-45 години). Изследването е първият неинвазивен пренатален тест, който регистрира възрастта на бащата като рисков фактор, а освен тази на майката.

Тестът е целесъобразен при:
Възраст на бащата над 40 години; Ултразвукови находки по време на бременността, свързани с . Медицинска и/или фамилна история, обвързвана с най-често срещаните наследствени генетични заболявания; Бъдещи майки, които желаят да избегнат риска на амниоцентезата.
Кръвните проби се проучват в сертифицирана лаборатория " Genoma ", Милано, Италия, част от " Eurofins Genoma ", сътрудник на " LifeCodexx ", Германия.



Мариана Попова:

Първото, което направих при втората ми бременност, бе " Пренатест "

Мариана Попова е майка на две принцеси - Мария Магдалена и Екатерина. Тя показа за част от страстите си по време на втората бременност и за какво се е доверила на " Пренатест ":

" Аз имах доста тежка бременност и все пак, вълнуващият миг беше, когато видях новородената си дъщеричка за първи път. Втората ми бременност като положение беше идентична с първата и не ме изненада. Различно беше самото раждане, в изключителна болница, с необикновен екип и за разлика от първото секцио, при второто не разбрах, че съм оперирана.

Втората ми бременност несъмнено беше и по-рискова, тъй като бях на 40 година Първото, което направих, бе " Пренатест ", с цел да съм спокойна и да изключа генетичните аномалии и с цел да съм сигурна, че плодът в мен е здрав. Чрез " Пренатест " още напълно рано узнах пола на бебето.

Бъдещите майки би трябвало да знаят, че да станеш и бъдеш родител, е изключителна отговорност. " Пренатест " съгласно мен, би трябвало да стане наложително проучване поради здравето и на майката, и на плода. Ранното диагностициране на проблем, дава опция и на лекаря, и на майката да вземат най-хубавото решение за всички ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР