Всички автобуси от и за Варна ще спират на автогарата

...
Всички автобуси от и за Варна ще спират на автогарата
Коментари Харесай

Одобриха разширение на транспортната схема на Община Варна

Всички рейсове от и за Варна ще стопират на автогарата на бул. " Владислав Варненчик " 158. Тя ще бъде начална, междинна или последна спирка по маршрута на всички автобусни линии от регионалната и републиканската транспортна скица. Това гласоподаваха на днешното се съвещание членовете на ПК " Транспорт " към Общински съвет - Варна.
Автогара Юг (по-известна като Частната автогара) бе съборена при започване на ноември. Тя бе един от многото обекти, които трябваше да бъдат отстранени поради строителството на новата част на бул. " Васил Левски ". Това наложи всички рейсове, обслужвани до момента на Автогара Юг, да бъдат трансферирани на другата автогара, която остава единствената на територията на град Варна. На съвещанието стана ясно, че най-вероятно ще бъдат направени корекции в разписанието на някои от линиите.

Съветници утвърдиха също уголемение на транспортната скица на Община Варна, в която беше включена и автобусна линия №409. Автобусите се движат по маршрута Аксаково - к.к. " Златни пясъци ", като 33 от спирките са на територията на Община Варна, а осем - в Община Аксаково. Тази линия е единствената транспортна връзка от Летище Варна до курортните комплекси " Златни пясъци " и " Св. Св. Константин и Елена ".

Автобус №409 до момента се обслужваше от " Транстриумф Холдинг " АД от квотата на Община Варна, само че договорът с частния транспортьор изтече през октомври тази година. За Община Аксаково компанията е " Делтакар " ООД.

Една от тематиките, които съветниците разискаха, бе неналичието на надписи на български език върху автоматите за продажба на билети за градски превоз. Членовете на комисията взеха решение да изпратят писмо до общинското дружество " Транспорт и автоматизирана система за контролиране на уличното придвижване " (ТАСРУД) с искане за слагане на такива надписи според Наредбата за рекламната активност на територията на Община Варна. В нея е записано, че всички текстове в региона на външната реклама, надписите, информационно-указателните табели и известията би трябвало наложително да се изписват на български език.

Съветниците бяха осведомени и с подписка от поданици на местностите " Ракитника " и " Прибой ", които желаят да се понижи цената на билета на 1 лева Членовете на комисията разпоредиха на шефа на " Градски превоз " да направи обстоен разбор по какъв начин възможна промяна в цената ще се отрази финансово на сдружението, който той да показа на идното съвещание на Общински съвет - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР