Всички активности по случая Нотариуса представляват една имитация.Това каза в

...
Всички активности по случая Нотариуса представляват една имитация.Това каза в
Коментари Харесай

Владислава Цариградска: Всички институционални активности по случая Нотариуса са имитация

Всички интензивности по случая " Нотариуса " съставляват една реплика.

Това сподели в предаването " Политически НЕкоректно " по БНР съдия Владислава Цариградска и акцентира, че след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса не е имало " нито една твърда и решителна институционална реакция ":

" Явно това е следващата замяна - описи, които, обърнете внимание, още веднъж бяха извадени от хора от политическата власт, от хора в Народното събрание, без да имаме никаква изясненост по какъв начин се вадят тези описи. Какви хора, въз основа на какви доказателства са били включени там. На този стадий за мен изрично няма вяра в тези формати да бъде разкрита истината ".

" Аз съм затруднена да представям доказателства, тъй като неми се разрешава да вземам участие в нито едно произвеждане, в което мога да желая събиране на доказателства, по-специално досъдебното произвеждане за заканите по отношение на мен ", посочи арбитър Цариградска и посочи, че и тя, и нейни сътрудници, които търсят способи да могат " да изобличават подмяната ", знаят защо става дума:

" Нека да припомня, че самият Борислав Сарафов, който в този момент извършва функционалностите на основен прокурор, ни описа по какъв начин се основават сходни докладни и сходни компромати, които от дирекция " Публична връзка " към основния прокурор се пускат към избрани медии, които господин Сарафов не искаше да назове поименно. Ръководителят на тази дирекция Веселин Иванов беше подал персонално против господин Сарафов някаква докладна за имотното му положение, която тези дни беше прекъсната от първия по механизма (за следствие на основния прокурор - б.р.) арбитър Талева. Веселин Иванов към момента оглавява тази дирекция. Може ли още веднъж през сходни способи да се спускат някакви описи и някакви хора да стартират да живеят в стрес и в смут, в какъвто аз живях.... Не мога да кажа от кой център е (списъкът - б.р.), само че ви споделям обществени самопризнания на ръководителите на признанията - какво могат да вършат те ".

Ако няма задоволително публичен напън институциите да проработят, тези групировки ще не престават да си разменят компромати, да търгуват с компроматите, а въпреки това - няма да изключа да продължи запушването на усти на хора като Мартин Божанов ", сподели още Владислава Цариградска.

По думите на арбитър Цариградска би трябвало да се търси истината, с цел да може правосъдната система да се освободи от хората, които нямат място в правосъдната власт:

" Да бъдат прекъснати опциите - нормативно и на практиката - сходни схеми да съществуват и напред. Да се извади цялата истина за всички механизми и да се мисли по какъв начин това да бъде повече невероятно, без значение кой по какъв начин се прегрупира ".

Тя акцентира, че липсват безапелационни отговори от Министерство на вътрешните работи и ДАНС, които към момента не са споделили дали Мартин Божанов е бил скришен помощник на Министерство на вътрешните работи, дали не е бил и на ДАНС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР