Всички 60 нови електрически автобуса вече са във Варна. Вчера

...
Всички 60 нови електрически автобуса вече са във Варна. Вчера
Коментари Харесай

Из варненските улици тръгват 60 нови електробуса през 2023 г.

Всички 60 нови електрически рейса към този момент са във Варна. Вчера дойде втората пратка по море, удостовери шефът на " Градски превоз " във Варна Николай Антонов.

Електробусите сега се намират на пристанище Варна - Запад и се разтоварват от кораба. Предстои напредването им до базата на Градски превоз, съобщи.
  Новата пратка е от 40 електробуса, през септември дойдоха други 20, по този начин през 2023 година линиите на публичния превоз ще бъдат обслужвани от общо 60 рейса, захранвани посредством акумулатори.
 По-големите рейсове побират до 110 души, а по-малките до 60. Ще има обезпечени места за хора с увреждания, климатици и рампи.
 Електрическите рейсове разполагат със зарядни станции, които към този момент са във Варна. Към всеки рейс ще бъде инсталирана обособена зарядна станция, а зареждането ще става през нощта, изясни Антонов. 

Все още не са конкретизирани линиите, които ще обслужват новите возила. 

Предстои регистрацията им в КАТ, монтаж на съоръжение, слагане на билетна система и по-късно ще бъдат въведени в употреба. Очаква се това да стане в първото тримесечие на 2023 година

Ще бъдат инсталирани две бързозарядни станции на крайните спирки на „ Почивка “ и „ Владиславово “, които ще могат да възстановят батерията до 50% за половин час. 
Първите пристигнали 20 съчленени рейса към този момент са регистрирани в КАТ и се работи по слагането на камерите, сподели Николай Антонов. 

Новите рейсове са обезпечени с помощта на безплатно финансиране в размер на 70 млн. лв. по оперативна стратегия и 15 млн. лв. съфинансиране от общинския бюджет. Тези средства са и за 60 зарядни станции за електробусите, за нови трансформатори и други механически действия. 
Попълненията в автопарка на „ Градски превоз “ ще разполагат със системи за сигурност, които ще алармират на водача за рискове по пътя в действително време.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР