Всички 36 клуба от Първа и Втора Бундеслига на Германия

...
Всички 36 клуба от Първа и Втора Бундеслига на Германия
Коментари Харесай

Германските клубове гласуваха против реформата на инвеститорите

Всички 36 клуба от Първа и Втора Бундеслига на Германия гласоподаваха срещу промените, които да разрешат на вложителите да придобият даден тим. Правилото е неповторимо за футбола в страната и гласи, че клубовете би трябвало да имат болшинство при ръководството.

Клубовете се съгласиха да проведат необятен спор по отношение на вложенията в немския клубен футбол, като резервираха правилото 50+1 %. Главният изпълнителен шеф на Санкт Паули Андреас Ретиг съобщи, че това е "важен сигнал " за немския футбол.

"Всеки, който обича футбола е добре приветства това решение ", сподели той.

Президентът на немската футболна лига Ричард Раубал съобщи: "Правилото 50+1 е един от правилата, който направи немския футбол мощен и закотвен в обществото. Необходимо е обаче главно обсъждане и това ще се случи, добави той. Изключения от правилото се позволяват, когато физически лица или компании са подкрепили клуб със обилни суми за минимум 20 години, като да вземем за пример в Байер Леверкузен (компания за химическа индустрия "Байер "), Волфсбург (производител на коли "Фолцваген ") и Hoffenheim (съосновател на "САП "). По-голямата част от клубовете гласоподаваха в интерес на системата за видео наблюдаване в Бундеслигата.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР