Всички 15 кандидати за новия състав на Централна избирателна комисия

...
Всички 15 кандидати за новия състав на Централна избирателна комисия
Коментари Харесай

Президентът потвърди - гласуваме пак за парламент на 11 юли

Всички 15 претенденти за новия състав на Централна изборна комисия дават отговор на законовите условия, съобщи след общественото им чуване президентът Румен Радев.

Той прикани новия състав на ЦИК да започне подготовката за предварителните избори, като удостовери, че вотът ще бъде на 11 юли, съобщи БНР. " 4-ти юли е безусловно невъзможна дата. Вие няма по какъв начин да се справите, тъй като автоматизирано нарушавате закона. Не можем да отлагаме никога и след 11 юли, тъй като занапред има визии и искания, че повече в действителност не може да стои тази политическа настройка в Народното събрание, и изборната интензивност - юли, август, първата половина на септември, не се прави ", означи президентът.

След това удостовери: " Ще има мой декрет в период с една специфичност - той би трябвало да стане дружно с оповестяването на служебното държавно управление. Искам да ви прикани: считайте, че декрет ще има и ви апелирам, започнете вашата работа, корелация, взаимоотношение занапред. "

Номинираната за ръководител на ЦИК Камелия Нейкова изрази оптимизъм, че новата комисия ще се оправи с провокациите, свързани с измененията в Изборния кодекс:

" Трудности има и ще има. Новите моменти в изборното законодателство ни слагат задания, които ние би трябвало доста отговорно да осъществим и се надявам да работим толерантно между тях, с доста добър и ефикасен разговор с институциите, които имат отношение към изборния развой, с бистрота и гласност в нашите дейности и с огромна разяснителна акция.

Изключително доста разчитаме на това партиите и обединенията, които ще вземат участие в предварителните парламентарни избори, да не трансфорат Централната изборна комисия в пленник на техните разногласия. Нека те да си ги водят на друго място, а нас да ни оставят да работим ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР