Всевъзможни битки се водят навсякъде по света. Републиканци срещу демократи

...
Всевъзможни битки се водят навсякъде по света. Републиканци срещу демократи
Коментари Харесай

Волгин: Най-важна е битката за свободата

Всевъзможни борби се водят на всички места по света. Републиканци против демократи в Америка, Русия против Съединените щати, Съединените щати против Китай. У нас също не липсват гневни сражения – ГЕРБ против " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия против президента, последователи на еврото против негови съперници. Обобщено видяно,  сблъскват се небогати против богати, елити против нации, глобалисти против националисти. Обаче, знаете ли, колкото и разнообразни да наподобяват всички тези сражения, има един общ знаменател, под който могат да бъдат поставени. Говорим за най-важната борба, тази за свободата. Свободата да приказваш това, което ти самият мислиш, а не което ти втълпяват политически правилните коментатори. Свободата да не оставяш различен да взема решение вместо теб. Свободата да се изправяш против лъжата, даже и тогава, когато тя се е трансформирала в публична политика.

И в този момент ще ви дам съответни образци за това по какъв начин се пробват да ни лишават тези свободи. Казват ни, че би трябвало България да влезе в Еврозоната час по-скоро. Ама няма значение дали стопанската система ни е подготвена за това или не, дали изпълняваме критериите или не, дали ще станем по-богати след влизането в Еврозоната или, в противен случай, ще обеднеем. Трябва да обичаме еврото и точка. Който не желае да го обича, е неприятен човек или жертва на вражеската агитация. След този образец за това по какъв начин ни карат да обичаме нещо принудително, ето образец за това по какъв начин ни карат да ненавиждаме принудително. От всеки тв приемник политкоректни анализатори и политици ни приканват да ненавиждаме Русия. А който не ненавижда Русия, значи е сътрудник на Кремъл или жертва на вражеската агитация. За по-сигурно ни стопираха съветските канали, по този начин както преди време ни спираха Би Би Си и Свободна Европа, и въведоха новите цензори, наричани с класическите български думи " фактчекъри ".

И по този начин, през днешния ден ни карат да обичаме една парична единици или да ненавиждаме една страна, само че нищо чудно след време да ни карат да обичаме друга парична единица и друга страна. И съм сигурен, че тези, които отново ще желаят да ни лишават свободата след време, ще бъдат същите, които желаят да ни лишават свободата в този момент. Защото става дума за избран метод на мислене. Според този метод на мислене ние нямаме право да мислим независимо, нямаме право на тази независимост. Единствената " независимост ", която имаме, е да слушаме и да изпълняваме напътствията, направени съгласно следващия цивилизационен избор, който са изготвили следващите ръководещи. Някога цивилизационният избор беше нацистки, след това беше комунистически, през днешния ден е евроатлантически. Общото сред тях е, че ни ги постановат, без въобще да си дадат труда да ни попитат. Длъжни сме да изпълняваме, без да мислим. Свободата ни на персонален избор е тотално отнета.

Наричам хората, които ни лишават свободите, Хорхиевци. Хорхе от Бургос е слепият духовник от романа на Умберто Еко " Името на розата ". Той е подготвен на всичко, подготвен е да убива, а даже и самичък да почине, единствено и единствено да не разреши хората да стигат до " неправилните " книги в богатата манастирска библиотека. Фанатизъм и дребнавост, маскирани като " честност към Бога " - това съставлява Хорхе. Днешните Хорхиевци от дълго време са надминали своя прототип. Те анатемосват всеки, който дръзва да отбрани свободата. Нахвърлят се против всеки, който желае да има лично мнение и не желае да влиза в матрицата на следващия цивилизационен избор. Хорхиевците подскачат до небето, единствено да чуят някой да приканва за плурализъм и за почитание към другите отзиви. Последователите на Хорхе от Бургос ненавиждат всички отзиви, които са разнообразни от Правилното.

Забелязвате ли, че в последно време Хорхиевците са на всички места. В Народното събрание и в Министерския съвет, в държавни и културни институции, в медиите и в неправителствените организации.Тези хора, обладани от вманиачен догматизъм, имат за цел да унищожат свободата на всички места, където я срещнат. Тя е най-големият им зложелател. Не понасят свободата, тъй като тя е безспорното отричане на тяхното шаблонно, казионно и едноизмерно мислене. Хорхиевците се опасяват от многообразието по същия метод, по който вампирът се бои от разпятието. Свободните хора са най-страшната заплаха за тези фанатизирани създания. Да не им разрешаваме да ни лишават свободата.

Коментар на Петър Волгин в предаването ``Политически НЕкоректно``/
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР