Вселенският патриарх Вартоломей се срещна с турски и гръцки журналисти

...
Вселенският патриарх Вартоломей се срещна с турски и гръцки журналисти
Коментари Харесай

Вартоломей: Войната между Русия и Украйна е неприемлива

Вселенският патриарх Вартоломей се срещна с турски и гръцки публицисти в православната патриаршия в истанбулския квартал Фенер през днешния ден в 12.30 часа, преди конференцията за православна юноша. Визирайки войната сред Украйна и Русия патриарх Вартоломей съобщи: „ Това е неприемлива война. Русия би трябвало да седне на дипломатическата маса, с цел да постави завършек на тази война, тя би трябвало да бъде уверена, тъй че тази война да свърши допустимо най-скоро. Диалогът би трябвало да приключи посредством дипломация, а не посредством оръжие. Както четем и виждаме всеки ден умират стотици младежи от двете страни. 30-35 хиляди съветски бойци са починали, доколкото имам информация, от украинска страна са починали по-малко. Загиват цивилни и деца, както и бойци. Разрушават се учебни здания, лечебни заведения, места за поклонение. Как, по кое време и с какви пари ще бъдат възобновени тези градове? „ Всичко това ни натъжава доста “, добави той.

Вартоломей заяви, че на 1-4 септември ще се организира конференция, на която ще се срещнат православни младежи от разнообразни страни. 

 DHA

„ Сигурен съм, че нашата среща ще бъде сполучлива. Всичко се прави за обич и обгръщане на младежите. Искаме да изслушаме младежите. Всички православни младежи са свързани с нашата патриаршия. На срещата ще има 20 съветски младежи, 20 украинци, 15 гагаузи, 15 души от България, 15 от Румъния  и 25 от Грузия. Ще участват 100 души от нашата гръцка общественост. Ще има професори, духовници, цивилни и още младежи “, добави той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР