Всекидневно НАП е подложена на хакерски атаки, на които се

...
Всекидневно НАП е подложена на хакерски атаки, на които се
Коментари Харесай

НАП се справя успешно с хакерски атаки всеки ден

Всекидневно Национална агенция за приходите е подложена на хакерски офанзиви, на които се противодейства сполучливо. Това съобщи изпълнителният шеф на приходната организация Галя Димитрова пред парламентарната анкетна комисия.


Комисията има за цел да обясни аргументите, довели до пробива в сървърите на данъчните през юли, при който бяха източени данните на над 5 млн. българи.

Димитрова уточни, че се разисква вид профилирана компания по киберсигурност да поеме отбрана на осведомителните масиви на организацията. Обмисля се и опцията Национална агенция за приходите да заведе цивилен искове против причинителите на хакерската офанзива.
Галя Димитрова, изп. шеф на Национална агенция за приходите: Опити за такива офанзиви не престават и до ден сегашен. Непрекъснато се записват такива, само че ние сполучливо съумяваме да ги предотвратим, с помощта на новите приложения и системи, които успяхме през това време да внедрим, тъкмо за попречване на такива злонамерени дейности. Имаше случаи, в които имаше хиляди такива опити за един ден. Ние естествено информацията за IP-адреса, от които са осъществени тези опити, предоставихме навреме на ГДБОП и те вършат своите следствия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР