Всекидневната е мястото в дома, в което прекарваме най-много време

...
Всекидневната е мястото в дома, в което прекарваме най-много време
Коментари Харесай

Искате перфектна всекидневна? Ето няколко тайни как да постигнете това

Всекидневната е мястото в дома, в което прекарваме най-вече време от деня си. Вечеряме със фамилията, гледаме телевизиия или просто почиваме. Във всеки случай, обаче тя би трябвало да дава отговор на нашата персона и да ни основава комфорта, от който се нуждаем.

Ако нямате щастието да притежавате голяма и просторна всекидневна, знаете, че декорацията и подредбата на дребното пространство не е лесна задача. Ето за какво ви представяме няколко хрумвания за обзавеждане, с които ще създадете съвършената дребна стая.

Фокусирайте се върху пода



Подът заема много квадратни метри в дребната стая и по тази причина е от значително значение за общия тип на помещението. Комбинацията на дърво с килим ще придаде стилно лъчение ще зонира образно пространството, написа Idei.bg. Важно е цветът на пода да кореспондира с този на килима, с цел да не се накъсва погледа. Важно е също мебелите да бъдат повдигнати на крачета, с цел да се вижда пода и под тях, а не да се прекъсва в стена от дърво или плат.

Възползвайте се от стените



Мястото, където стените срещат пода, дефинира размера на помещението както физически, по този начин и образно. Факт е, че не можете да променяте мястото на стените без градивни промени, само че може да употребявате фон, който акцентира височината на стената, притегля окото и прави стаята да наподобява по-голяма. За да постигнете това, закачете пердета от пода до тавана, използвайте високи библиотеки или помислете за корнизи.

Аранжирайте мебелите



Спокойното придвижване в стаята не е проблем за огромното пространство, само че не и в дребното. Затова е значимо в дребната стая да подредите мебелите си по метод, който разрешава на всеки да се придвижва елементарно. Обърнете внимание на навиците на фамилията, кой и по какъв начин влиза, от кое място минава, къде сяда. Оформете мебелите по този начин, че прекосяването да бъде умерено и безпроблемно, че не спирате притока на светлина или разположението на дивана няма да пречи на човекопотока.

Добавете фокусна точка



Създайте фокусна точка или акцент, с цел да отклоните вниманието от размера на стаята. Това може да бъде всичко - от мебел до цвят или картина на стената. Един от най- лесните способи е да добавите противоположен аксесоар. Потърсете обект в жанр, който се отличава от останалата част от интериора. Например, в случай че обзавеждането е с обичайни мебели, помислете за нещо авангардно като някои съвременно изкуство. Ако предпочитате минималистични съвременни мебели, изберете нещо, което е винтидж.

Използвайте огледала, с цел да отразяват светлината



Огледалата отразяват светлината, което прави пространството да наподобява по-голямо. Закачете пред най-атрактивната част на интериора, като да вземем за пример цветя или обилни пердета, с цел да отразят хубостта и да радва окото. Избягвайте да слагате огледална стена, по – скоро помислете за по - огромно огледало с рамка на пода, или сложете няколко по-малки огледала на стената.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР