Всеки знае за безграничната любов на Бриджит Бардо към животните,

...
Всеки знае за безграничната любов на Бриджит Бардо към животните,
Коментари Харесай

„Не бях готова да стана майка“: Неизказаната история на Бриджит Бардо

Всеки знае за безграничната обич на Бриджит Бардо към животните, изключително към кучетата. Дори е казвала, че те са по-добри от хората. И, наподобява, даже по-добри от единствения ѝ наследник, към който французойката не е изпитвала особени усеща от самото му раждане, написа.

Щом 25-годишната актриса Бриджит Бардо схванала, че е бременна, незабавно се пробвала да откри доктор, който да извърши аборт. Но във Франция сходни интервенции били неразрешени, тъй че никой не се осмелявал да поеме такава отговорност. Актьорът Жак Шарие е бащата на детето, по тази причина убедил актрисата да се омъжи за него.

Но не бъркайте тази история с приказка, нито Жак Шарие с принц на бял кон.



В записките ѝ „ Инициалите на Б. Б. “ актрисата написа, че не е обичала артиста и кино продуцент Жак Шарие толкоз мощно, че съществено да желае да живее дружно с него.

Но се е страхувала да остане сама с детето в ръцете си. Тя се е пробвала по всевъзможен метод да прекъсне нежеланата бременност. Още щом е схванала, почнала да се удря мощно с юмруци в корема, с цел да провокира импровизиран аборт. Молила е персоналния си доктор за морфин, само че не е могла да прекъсне бременността в клиника, тъй като, както към този момент споменахме, във Франция те са били неразрешени до 1975 година

Цялата вяра на актрисата останала в лекаря, който бил подготвен да ѝ направи интервенция. Но и тук нищо не се случило - специалистите отказали да създадат процедурата, даже и против милиони.

„ Не бях подготвена да стана майка по никакъв метод. “

Тя разкрива, че е правила и други опити, като това да се хвърли надолу по стълбите - от обезсърчение, че принудително би трябвало да стане майка.

Когато предлагат на бременната Брижит да играе във кино лентата „ Истината “, тя е на седмото небе, тъй като ролята е трагична и може да окаже благотворно въздействие върху по-нататъшното развиване на кариерата ѝ. Но брачният партньор ѝ Жак бил гневен и се опитал да ѝ забрани да играе във филми. Мъжът скъсал сюжета и заключил Брижит в стаята ѝ. Тогава я връхлитат най-страшните мисли и тя сграбчва опаковката с приспивателни.



„ Исках да се освободя - във всеки смисъл на думата - желаех и не можех, тъй като бях пленница на прекомерно известното си име и собственическата природа на Жак, пленница на тялото си, на лицето си, на детето си “ , написа Бардо за оня съдбоносен ден, когато гълтам всички налични хапчета.

Красавицата крачи по линията сред живота и гибелта в продължение на седмица, само че оцелява. Междувременно връзките ѝ с Жак Шарлие се утежняват.

Всеки път, когато актрисата се пробва да излезе от вкъщи си, брачният партньор ѝ я възпира. Жак и не разрешава да напусне къщата и даже ползва физическо принуждение.

Актрисата не можела да отиде в болничното заведение поради дебнещите фотографи, по тази причина било решено да се оборудва родилно поделение непосредствено в жилището.

Когато на 11 януари 1960 година се ражда бебето Никола, майка му моли да бъде взето незабавно:

„ Отхвърлих детето си! Той беше като израстък, който се хранеше с мен, който носех в подутото си тяло и чаках толкоз дълго благословения миг, когато най-сетне ще ме отърват от него. “



Заради това, че е душевен нестабилна и извънредно травматизирана, се е наложило Никола да бъде отгледан от родителите на Жак Шарлие, което раздрало връзката сред Бриджит и сина ѝ за дълги години напред. Бриджит се пробва да възвърне връзките си с Никола през 90-те, само че той не желаел какъвто и да е било контакт. По-късно той съумява да ѝ елементарни и да се свърже още веднъж с нея.

„ Никола има дълбока рана в себе си. Отношенията ни, макар че сме близки със сина си от доста години, страдат от липса на ежедневна непосредственост и взаимно схващане “ , споделя Бриджит в едно от интервютата си.

Въпреки че и до ден сегашен връзките им не са идеални, Бриджит споделя, че обича сина си.



Споделяме тази история с вас, не с цел да демонизираме Бриджит, а с цел да покажем каква може да бъде действителността за доста хора, когато майчинството е наложено принудително. Една жена може да бъде същински любяща майка, когато сама е решила да поеме по този път. Насилието и отнемането на човешки права, може да докара до болежка, раздрани фамилии, разрушени фантазии и ориси. Нека създадем по този начин, че правото на избор да остане неприкосновено за всеки един човек по света.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР