Всеки знае колко ужасно е главоболието, особено когато е хронично

...
Всеки знае колко ужасно е главоболието, особено когато е хронично
Коментари Харесай

Спрете главоболието на момента без лекарства! Ето как...

Всеки знае какъв брой извънредно е главоболието, изключително когато е хронично и не можем елементарно да се отървем от него, даже и с аналгетици и друго болкоуспокояващи. Затова тук сме изброили няколко елементарни и лесни способи за битка с мигрената и главоболието, които може да приложите сега, в който усетите болката. Ето ги и тях:

1. Леден компрес



Според лекарите ледът е противовъзпалително средство. Може да си сложите мразовит компрес на главата, китките, врата за мигновено усмиряване на болката. Ако нямате лед на разположение, пробвайте с дреха потопена в леденостудена вода.

2. Етерично масло от лавандула



Маслото от лавандула има утешителен резултат върху цялото тяло. Може да си вършиме инхалации с лавандулово масло или да го намажете върху кожата.

3. Етерично масло от мента



Втрийте маслото от мента в слепоочията и зад врата, с цел да облекчите главоболието. Различни изследвания даже настояват, че маслото от мента може вечно да спре деянията на мигрена.

4. Джинджифил



Джинджифилът е извънредно потребен за цялостното здраве. Независимо дали го приемате под формата на прахуляк, пиете чай от джинджифил или го консумирате свеж, потвърдено е, че джиджифилът успокоява главоболието.

5. Йога



Йогата е остаряла техника, която се употребява за лечението на съществени болести. Трениращите йога споделят, че деянията на мигрената са се разредили и са доста по-слаби, откогато са почнали да практикуват този тип спорт.

6. Масаж



Терапевтичните разтривки освен стопират главоболието, само че и вършат интензитета му доста по-малък. Освен това, те усъвършенстват и качеството на съня.

7. Приемайте повече магнезий



Липсата на магнезий може да е повода за чести главоболия, изнемощялост, крампи и прочие Включете повече магнезий в диетата си като ядете бадеми, сусам, слънчоглед, бразилски орехи, кашу, фъстъчено масло, овесени ядки, мляко и яйца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР