Всеки знае, че слънцезащитата е едно от най-важните неща, ако

...
Всеки знае, че слънцезащитата е едно от най-важните неща, ако
Коментари Харесай

Няколко полезни съвета как да изберете най-добрата слънцезащита, за красив и здравословен тен

Всеки знае, че слънцезащитата е едно от най-важните неща, в случай че желаете да запазите здравето и хубостта на кожата си за по-дълго време. Нанасянето на слънцезащитен крем ще ви помогне не просто да имате хубав загар, само че и да отбраните кожата си от нездравословното въздействие на UV лъчите.

Но по какъв начин да изберете верния артикул?
 Откриха вещество, предизвикващо рак в слънцезащитни кремове Откриха вещество, предизвикващо рак в слънцезащитни кремове
Изследване на френски учени демонстрира, че слънцезащитни кремове от известни марки способстват за натрупването на веществото бензофенон, к...

И по този начин, по какъв начин да разберете кой слънцезащитен крем е най-хубавият от множеството варианти, които имате? Е, отговорът е доста явен - изберете този, изработен единствено с минерали като цинков оксид / титанов диоксид и не съдържа химически слънчеви филтри.

Има два типа слънчеви филтри, употребявани в слънцезащитните артикули:

Химически или органични слънчеви филтри като хомозалат, октиноксат, октокрилен, авобензон, оксибензон и бензонофенон, които работят посредством попиване на нездравословните слънчеви лъчи.

Физически или минерални, или неорганични слънчеви филтри като цинков оксид и титанов диоксид работят посредством отразяване на слънчевите лъчи. По този метод, посредством попиване или отразяване, тези слънчеви филтри защищават кожата от нездравословните UVA / UVB лъчи.
 Слънцезащитен крем през зимата Слънцезащитен крем през зимата
Малко са тези, които добре са осведомени и знаят, че слънчевата радиация и ултравиолетовите лъчи нанасят увреждания на кожата както през...

Освен ефикасното UVA / UVB пречистване, има още няколко значими аспекта на слънцезащитата, които би трябвало да се имат поради. Това са всмукване, задръстване на порите и сензитивност на кожата. Химическите слънцезащитни артикули имат капацитет да обхванат в кожата, което е нежелателно и може да бъде мъчно търпимо за тези с сензитивна кожа. Минералните слънцезащитни артикули, въпреки това, не навлизат в кожата и даже могат да понижат чувствителността на кожата. В резултат на това слънцезащитните артикули на минерална основа са относително по-предпочитани от слънцезащитните артикули на химическа основа.

Въпреки това, когато търсите слънцезащитен крем на минерална основа, би трябвало да имате поради едно нещо. Минералните слънцезащитни артикули имат тип на естествена бяла глина. Когато се нанасят върху кожата, те могат да оставят бяол леке, което може да не е привлекателно за цялостния ви тип. За да се избегне това, няколко артикули употребяват наноразмерен цинков оксид и титанов диоксид, които не образуват бял леке, само че могат да провокират задръстване на порите заради дребния си размер.

И по този начин, очевидният въпрос е, не е ли допустимо да се направи слънцезащитен крем, формиран напълно от минерални слънчеви филтри, които не запушват порите или не основават бяло леке ​​по кожата?

Е, допустимо е.
 Колко време пази слънцезащитният крем? Колко време пази слънцезащитният крем?
Слънцезащитният артикул се слага 20 минути преди да се излезе на слънце и работи в границите на 2 часа. Това сподели за Радио " Фокус " &nd...

На пазара се оферират значително слънцезащитни артикули, които са построени напълно от естествени, не нано слънчеви филтри, с цел да се сведе до най-малко образуването на бели петна по кожата. Слънцезащитният крем е отличен метод за отбрана на кожата ви от нездравословните слънчеви лъчи. И до момента в който най-често използваме слънцезащитни артикули единствено през лятото, добре е да знаете, че те са нужни през цялата година. С тях може да се предпазите от слънчево изгаряне, зачервяване на кожата и други увреждания от слънцето. Повечето кожни лекари предлагат потреблението на слънцезащитни артикули на минерална основа.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР